Populära sökningar

Nu adderas en lekfull mänsklig touch till den storslagna vardagen

Arenastaden har på kort tid förvandlats till en storslagen mötesplats, med exceptionell shopping, fantastiska företag och en av världens modernaste arenor.

Nu byggs fler hotellrum, long-stay boende, nya kontor och ett bättre resecentrum. Här är ett högt tempo och en minst sagt levande stadsdel. Men vi kände att vi saknade yngre människors perspektiv och kreativitet.

På Fabege tänker vi alltid på helheten när vi utvecklar stadsdelar. Varje detalj skapar en helhet och under våren tog vi hjälp av Ulriksdalsskolans elever och lärare för att skapa ett nytt inslag i stadsmiljön.

Vi bad dem komma med förslag på hur vi skulle kunna addera en lekfullhet i Arenastaden. Skapa inslag som överraskar och gör att människor ska vilja stanna upp och förundras en liten stund. Något som bryter av, är färgglatt och som kräver att betraktaren tittar till ordentligt för att perspektivet lurar ögat vid en första anblick.

Ulriksdalsskolans bild- och slöjdlärare bestämde sig för att uppdraget skulle få vara ett av elevernas möjliga personliga val under vårterminen. Eleverna fick både skapa konstverk för specifika platser och förklara tankarna bakom sina verk.

Alla verk ställdes sedan ut på vernissage på skolan. Fabeges jury ska välja ut några av verken som ska realiseras på plats under året.

Skapad: 02 juli 2019

Läs även

Nordens största arena byter namn till Strawberry Arena

Den 12 juli trädde namnrättighetsavtalet i kraft mellan Strawberry och Stockholm Live avseende nationalarenan i Solna oc...
Läs mer

Fabege erbjuder kontorslokaler på bästa läge i Arenastaden efter omförhandling med Telia

Omförhandlingen med Telia innebär en minskning av förhyrd kontorsyta till knappt 25 000 kvm och att byggnaden öppnas upp...
Läs mer