Populära sökningar

Nu adderas en lekfull mänsklig touch till den storslagna vardagen!

Arenastaden har på kort tid förvandlats till en storslagen mötesplats, med exceptionell shopping, fantastiska företag och en av världens modernaste arenor.

Nu byggs fler hotellrum, long-stay boende, nya kontor och ett bättre resecentrum. Här är ett högt tempo och en minst sagt levande stadsdel. Men vi kände att vi saknade yngre människors perspektiv och kreativitet.

På Fabege tänker vi alltid på helheten när vi utvecklar stadsdelar. Varje detalj skapar en helhet och under våren tog vi hjälp av Ulriksdalsskolans elever och lärare för att skapa ett nytt inslag i stadsmiljön.

Vi bad dem komma med förslag på hur vi skulle kunna addera en lekfullhet i Arenastaden. Skapa inslag som överraskar och gör att människor ska vilja stanna upp och förundras en liten stund. Något som bryter av, är färgglatt och som kräver att betraktaren tittar till ordentligt för att perspektivet lurar ögat vid en första anblick.

Ulriksdalsskolans bild- och slöjdlärare bestämde sig för att uppdraget skulle få vara ett av elevernas möjliga personliga val under vårterminen. Eleverna fick både skapa konstverk för specifika platser och förklara tankarna bakom sina verk.

Alla verk ställdes sedan ut på vernissage på skolan. Fabeges jury ska välja ut några av verken som ska realiseras på plats under året.

Läs även

Ett hållbarare Arenastaden tillsammans med våra kunder

På tisdag går startskottet för den största CERO-resvaneundersökningen någonsin på stadsdelsnivå med ett event i Arenastaden.

Läs mer

Ett renare och trevligare gatuliv

Fabege har tillsammans med Ragn-Sells, Catena och Servistik bildat bolaget Urban Services, som kommer att arbeta med att effektivisera transporterna i Arenastaden.

Läs mer