Populära sökningar

Ny Pep Park öppnar i Arenastaden

Nu har den nya Pep-parken i Arenastaden, som stor klar i oktober, invigts. Parken är ett resultat av ett samarbete mellan Solna stad, Fabege och Generation Pep - en organisation initierad av Kronprinsessparet.

Syftet med konceptet Pep Park är att ge barn, ungdomar och vuxna förutsättningar till rörelse och motion, i en miljö som uppmuntrar till såväl lek som träning. Till skillnad från Solnas - och Sveriges - första Pep Park i Huvudsta: 100 meter Pep, uppfördes parken mitt i en välbesökt stadsmiljö, i nära anslutning till Friends Arena och Mall of Scandinavia. Pep-parken tillför mer liv och rörelse till stadsdelen Arenastaden, och ger möjligheter till boende och besökare i alla åldrar till både lek och träning i vardagen, året runt, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande, Solna stad.

- Bredvid Friends Arena har vi hittat en naturlig plats för nästa Pep Park. Här kan vardagsmotion och elitidrott mötas och platsen är lättillgänglig för till exempel boende i Arenastaden och för Mall of Scandinavias miljontals besökare, säger Stefan Dahlbo, VD och koncernchef för Fabege.

- Barn och unga rör på sig för lite, därför behöver samhället på olika sätt arbeta för att skapa fler möjligheter för barn att vara fysiskt aktiva. Pep park är ett fantastiskt sådant exempel där barn både kan utmanas, testa nya saker, men också blanda lek och rörelse på ett naturligt sätt. Pep-parken i Huvudsta har varit välbesökt och jag tror och hoppas att även den här i Arenastaden kommer locka många barn, unga och vuxna, säger Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep.

Aktiviteter för alla åldrar

Pep Park i Arenastaden tog avstamp i utmaningen att omvandla en asfalterad yta till en plats som inspirerar till såväl lek och rörelse som träning och vardagsmotion. Den nya parken består till största delen av markmålningar med pixelgrafik och perspektiv som skapar lekfulla 3D-effekter och uppmuntrar till aktiviteter för besökare i alla åldrar. Parken var klar i oktober 2020.

Samarbete mellan Solna stad, Fabege och Generation Pep

Pep Parkerna i Solna är ett samarbete mellan Solna stad, Fabege och Generation Pep - en organisation initierad av Kronprinsessparet. Satsningen är ett pilotprojekt med syfte att utveckla en modell för samverkan mellan en kommun och det lokala näringslivet, som kan spridas till andra delar av landet. Hösten 2019 invigdes den första Pep Park i Huvudsta, i närvaro av Prins Daniel. Utöver Arenastaden planeras även en Pep Park i Hagaparken.

Läs mer om hur parken blev här>

Bild 2

Bild3

Skapad: 21 augusti 2020

Läs även

Nordens största arena byter namn till Strawberry Arena

Idag, den 12 juli, träder namnrättighetsavtalet i kraft mellan Strawberry och Stockholm Live avseende nationalarenan i S...
Läs mer

Fabege erbjuder kontorslokaler på bästa läge i Arenastaden efter omförhandling med Telia

Omförhandlingen med Telia innebär en minskning av förhyrd kontorsyta till knappt 25 000 kvm och att byggnaden öppnas upp...
Läs mer