Populära sökningar

Så cyklar du säkert i vinter

Allt fler stockholmare cyklar till jobbet. Nybyggda cykelparkeringar gör pendlingen smidigare.

– Jag cyklar två, tre dagar i veckan för att få vardagsmotion och för att vara säker på att jag hinner hem i tid till hämtning av barnen, säger Emma Rosling som arbetar på Veidekke i Solna Business Park. Jag bor på Färingsö och bil- och bussköerna ut mot Mälaröarna blir bara värre och värre. Det går fortare att cykla hem helt enkelt, trots att det är ganska långt. Men med el-cykel så blir det inte slitsamt, bara ett nöje.

– Intresset för cykelpendling ökar stadigt och är något vi vill främja, säger Joel Grönwall som är områdesförvaltare på Fabege. Därför planerar vi för fler cykelparkeringar.

Ny cykelparkering i Solna Business Park

I andra områden försöker man förenkla cyklandet genom andra lösningar. I Solna Business Park till exempel, har Fabege nu byggt en inomhuscykelparkering i anslutning till gymmet Actic. Ett abonnemang ger medarbetarna tillgång till parkeringen där man kan förvara cykeln tryggt, ladda den (om det är en elcykel vill säga) samt hänga in sina fuktiga cykelkläder i eget ventilerat skåp och sedan duscha och byta om i gymmet.

Bekvämt i vinter

Parkeringen öppnade i maj och fler och fler tecknar nu abonnemang för att göra cyklandet bekvämare i vinter.

–  Det ska vara enkelt att ta cykeln till jobbet, säger Joel Grönwall. Och tryggt, även trafikmässigt. Därför kommer vi att prata med Solna kommun och föreslå hur man kan främja cyklandet. Till exempel genom säkrare cykelvägar och bättre skyltning för att hitta dessa.

Läs mer om cykelparkeringen här: www.solnabusinesspark.se

Tips för säkrare vintercykling

Bra att ha:

  • Kolsyrepatron/liten pump
  • Extra slang
  • Däckjärn (för att eventuellt däckbyte).
  • Förlängda stänkskärmar, en så kallad ”kompislapp”
  • Dubbdäck
  • Appen Bikerepairapp.com

Tänk på att:

Använda hjälm och att alltid visa tecken!

Läs även

Viktigt: ladda ej bilen i vanligt uttag!

Allt fler laddar sina elbilar utan tillstånd i vanliga 220-voltsuttag i våra garage. Det innebär inte bara risk för skador, det är dessutom farligt.

Läs mer

Serva cykeln på jobbet

Gratis motion och snabbare resväg till och från jobbet. Allt fler upptäcker fördelarna med att cykla.

Läs mer