Populära sökningar

Ett hållbarare Arenastaden tillsammans med våra kunder

På tisdag går startskottet för den största CERO-resvaneundersökningen någonsin på stadsdelsnivå med ett event i Arenastaden.

Ambitionen är att kartlägga resvanor, transportbehov samt medarbetarnas önskemål om förbättringar rörande det dagliga resandet till, från och inom området.

Alla som bor, lever eller verkar i Arenastaden har nu möjlighet att komma till eventet och prata med oss och SL om kollektivtrafik samt hållbart resande - cyklar, kollektivtrafik, bildelningstjänster, elbilar, elvespor, elcyklar mm.

En händelserik dag

Under dagen kommer alla ha möjlighet att testköra den nya eldrivna Audi e-tron 55 Quattro - räckvidd 40 mil. Det kommer även att finnas elvespor och elcyklar på plats för dem som vi testa. Mellan kl 8.30-13.00 presenterar Bilia Volvos elbilar 2019.

När: Tisdag 21 maj 2019, kl 08.30 - 15.00

Plats: På Målbron framför SEB vid Mall of Scandinavia i Arenastaden

Varmt välkomna!

Arenastaden går i bräschen för hållbart resande

Forskning visar att samhället bör halvera utsläppen av växthusgaser var tionde år. Det motsvarar en minskning av utsläpp på minst 7 procent per år om världen ska klara 1,5-gradersmålet som beslöts vid klimatmötet i Paris 2015...

Läs mer

Läs även

Närproducerad energi i Haga Norra!

I den nya levande stadsdelen Haga Norra kommer vi producera vår egen värme och kyla.

Läs mer

Ett renare och trevligare gatuliv

Fabege har tillsammans med Ragn-Sells, Catena och Servistik bildat bolaget Urban Services, som kommer att arbeta med att effektivisera transporterna i Arenastaden.

Läs mer