Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Ett hållbarare Arenastaden tillsammans med våra kunder

På tisdag går startskottet för den största CERO-resvaneundersökningen någonsin på stadsdelsnivå med ett event i Arenastaden.

Ambitionen är att kartlägga resvanor, transportbehov samt medarbetarnas önskemål om förbättringar rörande det dagliga resandet till, från och inom området.

Alla som bor, lever eller verkar i Arenastaden har nu möjlighet att komma till eventet och prata med oss och SL om kollektivtrafik samt hållbart resande - cyklar, kollektivtrafik, bildelningstjänster, elbilar, elvespor, elcyklar mm.

En händelserik dag

Under dagen kommer alla ha möjlighet att testköra den nya eldrivna Audi e-tron 55 Quattro - räckvidd 40 mil. Det kommer även att finnas elvespor och elcyklar på plats för dem som vi testa. Mellan kl 8.30-13.00 presenterar Bilia Volvos elbilar 2019.

När: Tisdag 21 maj 2019, kl 08.30 - 15.00

Plats: På Målbron framför SEB vid Mall of Scandinavia i Arenastaden

Varmt välkomna!

Arenastaden går i bräschen för hållbart resande

Forskning visar att samhället bör halvera utsläppen av växthusgaser var tionde år. Det motsvarar en minskning av utsläpp på minst 7 procent per år om världen ska klara 1,5-gradersmålet som beslöts vid klimatmötet i Paris 2015...

Läs mer

Läs även

Närproducerad energi i Haga Norra!

I den nya levande stadsdelen Haga Norra kommer vi producera vår egen värme och kyla.

Läs mer

Ett renare och trevligare gatuliv med effektiva transporter

Fabege har tillsammans med Ragn-Sells, Catena och Servistik bildat bolaget Urban Services, som kommer att arbeta med att effektivisera transporterna i Arenastaden.

Läs mer
Facebook Twitter LinkedIn E-post