Flemingsberg - Stockholm South Business District. - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Vision Flemingsberg

Visionsbild

c/o Fabege

Välkommen till Flemingsberg

Ett utvecklingsprojekt utöver det vanliga

Här kommer vi att skapa en attraktiv stadsdel med stark internationell och modern prägel. Genom att etablera ett näringslivskluster i Flemingsberg skapas förutsättningar för mer handel, bostäder och service, vilket påskyndar social utveckling. Här ser vi en potential om totalt 50 000 boende, 50 000 besökare och 50 000 arbetande i området, vilket kommer att skapa en bättre balans mellan Stockholms norra och södra delar.

Där kunskap och kreativitet möts

Givet de utmärkta förutsättningarna (läget, kommunikationerna, forskningen, högskolan och den politiska viljan) finns här unika möjligheter att åstadkomma en verklig och positiv utveckling. För det här är mer än stadsutveckling. Det här är samhällsutveckling, med fokus på integration, inkludering och hållbarhet. Det är därför vi tycker att ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt också är det viktigaste.

Nya perspektiv

I framtidens Flemingsberg kommer det gamla och det nya inte leva sida vid sida, utan tillsammans. Det som idag skiljer åt, exempelvis spår och vägar, ska bryggas över och bilda mötesplatser. I Flemingsberg kommer nya grepp och perspektiv att appliceras för att från början skapa de bästa förutsättningarna för inkludering, integration, grön omställning och levande gatumiljöer.

Visionsbild
Visionsbild
Visionsbild

Livet mellan husen

När vi utvecklar våra stadsdelar vill vi skapa bästa möjliga miljö för dig som vistas och verkar där. Det är viktigt att områdena är levande, trivsamma och trygga – både före, under och efter våra byggprojekt. Därför tänker vi långt utanför husens fyra väggar och arbetar med att stärka livet mellan husen genom att skapa trygga mötesplatser och bra service. Vi skapar mänskliga, lekfulla, diversifierade och överraskande miljöer – med målet att du ska må bra här!

Läs mer om allt vi gör mellan husen

Identitet, tekniska innovationer och hållbara lösningar

Visionsbild

Det har varit ledorden i Alfa Lavals jakt på rätt plats för sina 700 medarbetare. Rätt plats visade sig vara hos Fabege i Flemingsberg.

Läs mer

Operan och Dramaten väljer Flemingsberg

Visionsbild

Kungliga Operan och Kungliga Dramatiska Teatern flyttar sin verksamhet från Gäddviken i Nacka till Flemingsberg.

Läs mer

En plats att trivas på

Visionsbild

Här pågår utveckling av nya bostäder, shopping, och för att ge prioritet åt det hållbara resandet planeras även för ett helt nytt resecentrum.

Akademier och kultur

Visionsbild

Här möts akademier och kultur av högsta klass. Karolinska Universitetssjukhuset, Kungliga Tekniska högskolan, Södertörns högskola och Stockholms Musikpedagogiska institut för att nämna några. Den Kungliga Dramatiska Teatern och den Kungliga Operan flyttar delar av sin verksamhet hit om några år.

Ett fantastiskt kommunikationsläge

Visionsbild

10 min till city.
30 min till Arlanda.
Nya Mälartåg: Norrköping – Nyköping – Flemingsberg – Stockholm Central.

150 000 arbetande, boende och besökare

Visionsbild
Facebook Twitter LinkedIn E-post