Fabeges pressmeddelanden - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Pressmeddelanden

Här finner du Fabeges pressmeddelanden. Regulatoriska pressmeddelanden från och med juli 2016 finns under kategorin "Regulatorisk info". 

Kategorier

 1. 2021

  1. House of Choice årets BREEAM-byggnad 2021

   Den 1 juni i år invigdes Skandinaviens första nollenergi-hotell i Arenastaden. Ett hotell som är en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel med 336 rum, 88 lägenheter för long-stay samt inrymmer Nordic Choice Hotels svenska huvudkontor. Igår kväll utnämndes byggnaden - som ägs och förvaltas av Fabege - till årets BREEAM-byggnad 2021 av Sweden Green Building Council.

   Läs mer Visa bilder Ladda ner (pdf)
  2. Kontor med stark karaktär och tidlös arkitektur växer fram i Haga Norra

   Fabege påbörjar nu nästa etapp av stadsutvecklingen i Haga Norra genom uppförandet av det första kontorskvarteret. Ett projekt med stark miljöprofil och arkitektur som flirtar med den industriella känslan med återbrukat tegel med patina, stora spröjsade fönster och tidlösa materialval. Haga Norra Kvarter 1 planeras stå inflyttningsklart i början av 2024 och kommer ha en yta på cirka 31 500 kvm kommersiella lokaler fördelat på åtta våningar.

   Läs mer Visa bilder Ladda ner (pdf)
  3. Internationellt arkitekturpris till Pep Park i Solna

   Pep-parken ”100 meter Pep” i Huvudsta, Solna har tilldelats IOC IAKS Award in Bronze och dessutom fått en extra utmärkelse för dess tillgänglighetsanpassning.

   Läs mer Visa bilder Ladda ner (pdf)
  4. Delårsrapport jan-sep 2021

   Tredje kvartalet visar på ökad aktivitet på hyresmarknaden och en mycket bra nettouthyrning. Perioden bjöd på ökade hyresintäkter och förbättrat driftsnetto i jämförelse med förra året. Värdetillväxten i fastighetsportföljen var god och projekten fortlöper enligt plan.

   Läs mer Ladda ner (pdf)
  5. Fabege förvärvar SHH Bostad AB

   SHH är ett fastighetsutvecklingsbolag med fokus på bostäder och samhällsfastigheter. Fabeges strategi att optimera värdet av bostadsbyggrättsportföljen förstärks genom att bolaget förvärvar såväl kompetens som fler byggrätter på sin hemmamarknad Stockholm. Samtliga aktier i SHH förvärvas till en köpeskilling om 880 Mkr. Från och med den 18 oktober blir SHH ett helägt dotterbolag till Fabege.

   Läs mer Visa bilder Ladda ner (pdf)
  6. Fabege bjuder in till presentation av delårsrapporten jan-sep 2021

   Onsdagen den 20 oktober 2021 klockan 07:30 (CET) offentliggörs Fabeges delårsrapport januari-september 2021. Investerare, analytiker, journalister och övriga intressenter inbjuds att delta vid en webbsändning och telefonkonferens klockan 09:00 (CET) samma dag.

   Läs mer Ladda ner (pdf)
  7. Fabeges valberedning inför årsstämman 2022

   Valberedningen kommer utgöras av följande ledamöter: · Göran Hellström, ordförande och representant för Backahill AB. · Suzanne Sandler, representant för Handelsbanken fonder. · Eva Gottfridsdotter Nilsson, representant för Länsförsäkringar fondförvaltning. · Mats Qviberg, representant för familjen Qviberg.

   Läs mer Ladda ner (pdf)
  8. Fabege satsar på skolbarnen i Flemingsberg

   Gymnasiebehörighet är en av de absolut viktigaste ingredienserna för att säkra en bra framtid i det moderna kunskapssamhället. För att stötta fler barns skolgång har Fabege tecknat ett avtal om huvudsponsorskap med stiftelsen Läxhjälpen. Målet är att bidra till att fler elever uppnår gymnasiebehörighet samt knyter personliga kontakter med universitetsstudenter.

   Läs mer Visa bilder Ladda ner (pdf)
  9. Alfa Laval tecknar avtal med Fabege om flytt till Flemingsberg

   Alfa Laval blir Fabeges första stora nya kontorshyresgäst i Stockholm South Business District i Flemingsberg. De kommer att hyra drygt 17 000 kvm med option på ytterligare kontorsytor mitt i den stadskärna vars detaljplan påbörjas inom kort. Avtalet är på 22 år och tillträde beräknas ske under det andra kvartalet 2025.

   Läs mer Visa bilder Ladda ner (pdf)
  10. Starka rekryteringar till Fabege

   Nu förstärker Fabege uthyrningsteamet och har rekryterat tre uthyrare som börjar i höst. Den 1 augusti tillträdde även Johan Zachrisson som ny chef för affärsutveckling och transaktion samt medlem av koncernledningen.

   Läs mer Visa bilder Ladda ner (pdf)