Populära sökningar

Kreativa möten på Friends Arena

Friends Arena är inte bara spelplats för de största sportevenemangen och konserterna. Här kan du också boka konferenser som lockar fram kreativiteten.

En konferens kan vara startskottet på en ny inriktning för företaget eller knyta ihop gruppen. Det kan vara en bra idé att lämna kontoret och ses i en annan miljö för att lättare tänka i nya banor. Friends Arena anordnar konferenser för grupper på 2–75 000 personer.

- Det är lätt att vara kreativ när man vistas i en annorlunda miljö, säger Victoria Huusko ansvarig för Friends Arena konferens och eventverksamhet. Här tar du del av de stora ögonblicken, hör applåder från publikhav och får en känsla av magi och artister i världsklass. Och du får vara en del av det med ditt företag och dina medarbetare.

Du kan till exempel ha ett seminarium i något av de många rummen med sport- eller musikinredning, visa företagspresentationen på den 65 kvadratmeter stora skärmen i mitten av arenan, eller boka LED-bandet som sitter runt hela planen och visa en film på arenans 700 skärmar. Mat och dryck till konferensen levereras från Operakällaren.

Alla typer av aktiviteter

När du vill ta en paus från mötet kan du välja mellan en lång rad aktiviteter – allt från att gå en taktur, åka linbana eller gå en guidad tur bakom kulisserna. Eftersom detta är nationalarena för herrlandslaget och hemmaarena för AIK så går det så klart också att spela fotboll med kollegorna.

- De som varit på konferens här kommer hem lite modigare och lite mer kreativa. I den digitala världen ökar behovet av att faktiskt träffas och ta sig tid att reflektera, säger Victoria.

Friends Arena har ett samarbete med affärs- och idrottsnätverket 100/Oktan, dit många svenska idrottsprofiler är knutna. Det gör att du kan boka ett föredrag till konferensen om hur man skapar vinnande lag, mental träning eller andra ämnen kopplade till sport och affärer. För att lyckas med konferensen tipsar Victoria om att tänka igenom mål och syfte.

- Då kan vi tipsa om aktiviteter och upplägg som passar, säger hon, och avslutar: vi har öppet 365 dagar om året och det går att boka möten även med kort varsel.

Det kan du göra på Friends Arena-konferensen – ett axplock:

  • Promenera på takbjälkarna
  • Spela fotboll
  • Gå en guidad tur bakom kulisserna
  • Åka linbana
  • Quick Jump – en form av bungy jump
  • Crosstraining
  • Cykla på den tvåfiliga banan under läktaren

Om konferenser på Friends Arenas webbplats.

Skapad: 12 juni 2017

Läs även

Fabege erbjuder kontorslokaler på bästa läge i Arenastaden efter omförhandling med Telia

Omförhandlingen med Telia innebär en minskning av förhyrd kontorsyta till knappt 25 000 kvm och att byggnaden öppnas upp...
Läs mer

Fabege välkomnar S:ta Birgitta Folkhögskola och Caritas till Älvsjö

I januari 2025 flyttar S:ta Birgitta Folkhögskola och hjälp- och biståndsorganisationen Caritas till fastigheten Kabelve...
Läs mer