Bedömning och ranking - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Bedömning och ranking

Kan man tävla i hållbarhet? Det är en fråga vi ställer oss ofta.

Vi är tävlingsmänniskor och gillar att utmana både oss själva och vår omvärld, men här får vi ibland hejda oss. Om vi ska välja mellan att svara på enkäter och ramverk, eller minska energiförbrukningen här och nu, är valet enkelt. Vi väljer alltid det praktiska arbetet som ger resultat. Därför är vi sällan bäst i mätningar, men vi ligger alltid i toppen. För vi jobbar hårt.

Här är ett axplock av de mätningar och bedömningar som finns om oss som bolag:

GRESB - Green Star

GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) är ett internationellt benchmarkingverktyg som mäter och utvärderar hållbarhetsarbete inom fastighetsbolag ur ett investerarperspektiv. I rankningen utvärderas hållbarhetsarbetet ur tre perspektiv: miljöfrågor, sociala frågor och styrning. I årets utvärdering ökade Fabege med 8 poäng till 94 poäng och rankas nu högst i kategorin kontor norra Europa.

Nordea Starfonder

Fabege har kvalificerat sig för Nordea Starfonderna, som levererar hållbar, långsiktig avkastning åt kunderna.

Swedbank Robur

Fabege är fortsatt godkänt för investering i Swedbank Roburs hållbarhetsfonder och har även kvalificerat sig som ett "Gott exempel inom branschen".

Publicerad 30 oktober 2018