Populära sökningar

Unilever skriver grönt hyresavtal i Solna Business Park– nytt avtal förlängs för de kommande sju åren

 

Nyligen skrev Unilever ett nytt grönt hyresavtal för de kommande sju åren med Fabege i Solna Business Park. Det gröna avtalet ska bland annat resultera i 20 procents lägre energiförbrukning. Hyresperioden förlängs till och med 2019 och tillsammans investerar företagen miljonbelopp i ett förebyggande miljöarbete .

Unilever arbetar aktivt med miljömässiga utmaningar och strävar efter att bidra till en hållbar utveckling. Det gröna avtalet i kombination med att de trivs i Solna Business Park, där flera av deras största kunder inom dagligvarubranschen finns etablerade, är en bidragande orsak till att de väljer att stanna kvar ytterligare sju år.

-Vi har haft ett gott samarbete med Fabege sedan dag ett och de kunde erbjuda bra lösningar på våra önskemål i lokalerna i Solna Business Park. En viktig punkt för oss är att ha miljön i fokus, där vi i dialog med fastighetsägaren till exempel installerar ny energibesparande belysning, säger Karin Alrenius, Nordic Workplace Manager på Unilever.

Fabege arbetar med miljöarbete på ett målstyrt och förebyggande sätt, för att minska och förebygga negativ miljöpåverkan. Som ett led i arbetet erbjuder Fabege sina kunder att teckna så kallade gröna hyresavtal. Det gröna avtalet innebär att fastighetsägaren och hyresgästen gemensamt arbetar och tar ansvar för att minska miljöpåverkan, energioptimera lokalerna samt minska koldioxidutsläppen.

-Vi är glada för att Unilever, som en global aktör i dagligvarubranschen, väljer att stanna i Solna Business Park. Tillsammans kommer vi att arbeta för att sänka energiförbrukningen i lokalerna. Målet är att minska energiförbrukningen med 20 procent. För att klara det kommer vi bland annat att investera i ett styrningssystem för inomhusklimatet. Vi kommer även att göra en energikartläggning i lokalerna och zonindela ventilationen, säger Hanna af Sandeberg, Förvaltningschef på Fabege.

Avtalet avser de 4000 kvadratmeter i Solna Business Park där Unilever suttit sedan 2006. Det nya gröna hyresavtalet börjar gälla den första januari 2012, i samband med det påbörjar Fabege ombyggnationerna som genomförs i etapper och ska vara klara till hösten 2012.

Fabege AB (publ)

6 okt 2011 18:17

För ytterligare information

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Hanna af Sandeberg Förvaltningschef Fabege, 08-555 148 98 hanna.af.sandeberg@fabege.se (hanna.af.sandeberg@fabege.se)
Karin Alrenius, Nordic Workplace Manager Unilever, 08-619 95 77 karin.alrenius@unilever.com (karin.alrenius@unilever.com)

Om Fabege:

Fabege är ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med fokus på kontor och andra kommersiella lokaler. Vi äger fastigheter främst i Stockholms innerstad, Arenastaden, Solna Business Park och Hammarby Sjöstad. Hos oss finner du lokaler i alla storlekar med attraktiva lägen, goda kommunikationer och närhet till kunderna.

Om Unilever:

Unilever Sverige AB är en del av den internationella Unilever-koncernen. Unilevers produkter är välkända över hela världen. Företaget erbjuder ett stort antal olika konsumentvarumärken såsom Sunsilk, Dove, Via, Becel, Knorr, Lipton, Milda, Magnum, Carte d’Or och Solero.

Ladda ner pressmeddelandet (PDF)