Populära sökningar

Nya Carnegiebryggeriet flyttar in i Luma

Nya Carnegiebryggeriet i Stockholm blir ny hyresgäst i Luma i Hammarby Sjöstad. Tre engagerade parter, Carlsberg Sverige, D. Carnegie & Co. och Brooklyn Brewery bygger tillsammans Nya Carnegiebryggeriet och beräknas flytta in i fabriken i slutet av 2013.

Luma är en byggnad med en unik historia. Fastigheten byggdes som en lampfabrik på 30-talet och ritades av arkitekterna Artur von Schmalensee och Eskil Sundahl. Exteriören har sedan dess kulturmärkts då Luma anses vara en av funktionalismens viktigaste byggnader i Stockholm.

– Ingen byggnad passar oss så bra som Luma och även Hammarby Sjöstad som stadsdel är perfekt. Nya Carnegiebryggeriet kommer bli så mycket mer än ett bryggeri. Det blir en mötesplats, en restaurang och en ölskola belägen i Strandhusen i Hammarby Sjöstad, säger Joakim Losin, VD för Nya Carnegiebryggeriet,

Fabege förädlar och anpassar nu lokalerna för bryggeriets inflyttning i slutet av året då produktionen ska starta.

– Vi är väldigt stolta över att Nya Carnegiebryggeriet ska flytta in och bli en del av stadsdelen. Carnegiebryggeriet som mötesplats kommer göra Luma och Hammarby Sjöstad än mer attraktivt som kontorsstadsdel och bli ett viktigt inslag - vare sig du arbetar, bor eller bara vistas i Hammarby Sjöstad, säger Christian Hermelin, VD, Fabege.

Om Nya Carnegiebryggeriet
Nya Carnegiebryggeriet är ett nytt bryggeri i Stockholm som vilar på gamla anor och förenar historia, innovation och kvalitet. Nya Carnegiebryggeriet ska brygga småskalig och nydanande kvalitetsöl och verka för att förstärka det kulturella värdet för både boende och företag i området. Nya Carnegiebryggeriet ska förverkligas i Fabeges kulturmärkta Lumafabrik i Hammarby Sjöstad. Mer information på www.nyacarnegiebryggeriet.se

Fabege AB (publ)

7 jan 2013 15:00

För ytterligare information

För mer information vänligen kontakta:
Christian Hermelin, VD Fabege, tel 08-555 148 25, 0733-87 18 25
Henric Byström, PR-chef, Carlsberg Sverige, tel 08-757 70 84, 0704-83 05 48

Ladda ner pressmeddelandet (PDF)