Populära sökningar

ICA tecknar nytt avtal med Fabege

ICA Gruppen AB har tecknat ett nytt 12-årigt avtal om drygt 23 000 kvm exklusive garage i Arenastaden. Det totala hyresvärdet inklusive parkering uppgår till cirka 68 Mkr årligen. Kontoret kommer att byggas på fastigheten Signalen 3 och inflyttning sker under det tredje kvartalet 2018.

ICA Gruppen har idag flera olika kontor i Solna och Sundbyberg som de nu kommer att lämna för att samla verksamheterna. Bland annat lämnar de Fabeges lokaler i Solna Business Park. Den ICA-butik som finns i lokalen kommer däremot att vara kvar.

Det nya hyresavtalet är ett så kallat Grönt hyresavtal där båda parter har ambitioner att finna resurseffektiva och miljösmarta driftslösningar och byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM Excellent.

-Idag har vi i tre olika kontor i Solna- och Sundbybergsområdet. Vi har under en längre tid velat samla våra medarbetare i Stockholm på ett kontor. Nu har vi hittat en lösning som vi är mycket nöjda med. Vi blir kvar i området, kan samla medarbetarna bättre och får moderna och miljöcertifierade kontor. Vi ser fram emot att fortsätta vårt långa samarbete med Fabege, säger Petra Albuschus, HR-direktör för ICA Gruppen.

Signalen 3 är belägen vid Signalbron, nära Mall of Scandinavia, Friends Arena och pendeltågsstationen Solna Station. -Vi är verkligen glada över att fortsätta utveckla vår långa och goda relation med ICA. De har varit en viktig och stark profil i Solna Business Park under många år och nu har vi hittat en lösning där ICAs kontor och varumärke bildar ett välkomnande inslag vid porten till Arenastaden, samtidigt som ICA Maxi butiken med sitt breda serviceutbud blir kvar i Solna Business Park, säger Klaus Hansen Vikström, vVD och affärsutvecklingschef Fabege.

Den beräknade projektinvesteringen uppgår till drygt 1 Mdkr och ICA kommer att hyra drygt 80 procent av den totala uthyrningsbara ytan. Det nya kontraktet med ICA Gruppen innebär en ökad nettouthyrning om cirka 23 Mkr.

Fabege AB (publ)

31 aug 2015 07:50

För ytterligare information

Christian Hermelin, VD, Fabege, tel 08-555 148 25, 0733-87 18 25
Klaus Hansen Vikström, vVD och affärsutvecklingschef, tel 08-555 148 74, 070-239 34 81

Denna information är sådan som Fabege AB (publ) kan vara skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lag om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande kl 07.50 den 31 augusti 2015.

Ladda ner pressmeddelandet (PDF)

Bilder

Klicka på en bild nedan för att spara den och se den i större format. Bilderna kan ej användas för kommersiellt bruk.