Populära sökningar

3:s nya huvudkontor blir landmärke i Söderstaden

Fabege och 3 (HI3G Access) har tecknat ett 10-årigt grönt hyresavtal om 14 700 kvm kontor i fastigheten Pelaren 1, till ett årligt hyresvärde om cirka 39 Mkr exklusive tillägg.

3:s nya huvudkontor kommer att uppföras i närheten av Ericsson Globe Arena, i Söderstadens bästa läge.

-3 får här ett eget landmärke med lockande arkitektur, ett kontor som kommer att bli en symbol för det framväxande Söderstaden. 3 har med sitt beslut att förlägga sitt huvudkontor här återigen visat att de ligger i framkant och 3 kommer definitivt att bli en viktig spelare i den kommande utvecklingen av Södra Stockholms viktigaste affärshubb, säger Klaus Hansen Vikström, vice VD och affärsutvecklingschef på Fabege.

Det nya kontoret, som ritas av Strategisk Arkitektur, kommer att omfatta cirka 21000 kvm uthyrningsbar yta, varav 3 hyr knappt 70 procent. Den totala investeringen exklusive ingående värde uppgår till drygt 800 Mkr. Projektet är startklart och inflyttning beräknas ske sensommaren 2018. Fastigheten kommer att miljöcertifieras minst i enlighet med BREEAM very good.

-Vi har lockats av det spektakulära kontoret, publika läget och Stockholms stads offensiva planer för Söderstaden. Här får våra medarbetare allt de behöver för att trivas – idrott, kultur, nöjen, shopping, restauranger och ett brett utbud av service i en urban och dynamisk miljö. Vi som företag hamnar dessutom i ett sammanhang där det händer oerhört mycket, vilket är väldigt mycket 3, säger Peder Ramel, vd på Hi3G Access.

Söderstaden är ett av Stockholms stads större utvecklingsområden som består av Globenområdet, Slakthusområdet, Södra Skanstull och Gullmarsplan-Nynäsvägen. Stockholms stads ambition med hela Söderstaden är att skapa en tätare, mer funktionell stadsmiljö som länkar samman de närliggande stadsdelarna med målsättningen att erbjuda ett brett utbud av arrangemang inom idrott, kultur och nöjen samt etableringar inom handel, kontor och service såväl som många nya bostäder. Här planeras för totalt 150000 kvm nya kontor och stadsdelen beräknas ha 30000 arbetande, 15000 boende och fler än 2 miljoner årliga besökare.

Fabege AB (publ)

Denna information är sådan som Fabege AB (publ) ska offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lag om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande vid tidpunkt enligt ovan.

8 jun 2016 07:59

För ytterligare information

För mer information, vänligen kontakta:
Klaus Hansen Vikström, vVD och affärsutvecklingschef, tel 08-555 148 74, 070-239 34 81
Andreas Malmsäter, uthyrningschef, tel 08-555 148 62, 073-986 15 08

Ladda ner pressmeddelandet (PDF)