Populära sökningar

Fabege anlitar Skanska för att bygga kontor i Hammarby Sjöstad

Fabege har gett Skanska uppdraget att uppföra fastigheten Hammarby Terrassen och projektet kommer att drivas i samverkansform. 

I slutet av juni blev det klart att företaget Goodbye Kansas blir hyresgäst i fastigheten Hammarby Terrassen. Byggprojektet startade i början av september i år och just nu pågår markförberedande arbeten och grundläggningsarbeten. Fabege har anlitat Skanska för att uppföra kontorsbyggnaden på en samverkansentreprenad.

- Det känns roligt och spännande att få samarbeta med Skanska, som har visat ett stort engagemang i sin vilja att arbeta tillsammans med oss. De är i framkant i sitt arbete med att minska miljöpåverkan och har hög nivå på arbetsmiljö och säkerhet på sina byggarbetsplatser. Fabege växer, fler projekt är på gång och vi är angelägna om att få arbeta med entreprenörer som prioriterar områden som är viktiga för oss och som kan möta våra högt ställda krav, säger Klas Holmgren, chef för Projekt och Förädling Fabege.

Skanska kommer att börja bygga i februari 2018 om allt går som planerat och byggnaden ska vara klar sommaren 2019.

– Det här är vårt första samarbetsprojekt med Fabege och vi tror att det kan bli väldigt bra då vi delar värderingar, inte minst inom hållbarhetsområdet. Vi ser fram emot att samverka med Fabege i utvecklingen av det här moderna, hållbara kontoret. Det ligger i ett spännande utvecklingsområde där vi båda har stora intressen., säger Bengt Staaff, regionchef, Skanska Sverige AB.

Kontoret är på drygt 5 200 kvm och ska miljöcertifieras enligt BREEAM nivå ”Very Good”. Hyresgästen Goodbye Kansas kommer att disponera huset själva. Företaget är Sveriges snabbast växande företag inom animation-, spel- och specialeffektsindustrin och det nya kontoret ska bland annat innehålla en filminspelningsstudio. Goodbye Kansas flyttar in i juni 2019.

Fabege AB (publ)

11 okt 2017 08:00

För ytterligare information

Klas Holmgren Chef Projekt och Förädling Fabege 08-555 148 26 

Ladda ner pressmeddelandet (PDF)

Bilder

Klicka på en bild nedan för att spara den och se den i större format. Bilderna kan ej användas för kommersiellt bruk.