Populära sökningar

Fabege fortsätter att utveckla Råsunda

Nu får området en högstadieskola, en förskola och ett gruppboende. Fabege och Solna Stad har kommit överens om att uppföra en skola för årskurs 7-9 för cirka 360 elever, en förskola för 80 barn samt ett gruppboende med sex lägenheter, allt på en yta om totalt 5 100 kvm.

Det är den tidigare fyravåningar höga kamformade kontorskroppen där både Svenska Fotbollförbundet och AIK haft sina kontor som nu byggs om. Byggnaden får en ny fasad och kommer att bli ett välkommet inslag i området som förväntas få många barn med tanke på det stora antal bostäder som nu växer fram. Även det välkända höghuset som är mer känt som Dallasskrapan planeras att göras om till bostäder och planarbete för detta pågår.

- "Stadsdelsutvecklingen handlar mycket om att skapa en attraktiv plats där de som bor, verkar och vistas i området får en bra vardag. När det byggs mycket bostäder, kontor och handel är det oerhört viktigt att inte glömma bort barnen. Hur får medborgarna ihop sitt vardagspussel och var finns det bra miljöer för att etablera skolor och förskolor? I Råsunda har vi tillsammans med staden hittat en bra helhetslösning för väldigt många", berättar Klaus Hansen Vikström, vVD och chef affärsutveckling på Fabege.

Avtalet med Solna Stad är tecknat på 20 år med en hyra om ca 12,5 Mkr per år och inflyttning för alla de tre verksamheterna beräknas ske redan till skolstarten höstterminen 2018. Investeringen uppgår till 140 Mkr.Byggnaden projekteras för miljöcertifiering enligt BREEAM In-Use nivå Very good.

Fabege AB (publ)

22 jun 2017 07:50

För ytterligare information

Klaus Hansen Vikström, vVD och chef affärsutveckling, tel 08-555 148 74, 070-239 34 81

Ladda ner pressmeddelandet (PDF)

Bilder

Klicka på en bild nedan för att spara den och se den i större format. Bilderna kan ej användas för kommersiellt bruk.