Populära sökningar

Fabege hyr ut Hagahuset till Kom Hotel

Kom Hotel som ägs av KFUM Central kommer att driva hotell, longstay, co-working och restaurang i Hagahuset. De tecknar ett 15-årigt hyresavtal för hela byggnaden, vilket motsvarar cirka 7 000 kvm. Beräknad inflyttning är mars 2020.

Ett fyrstjärnigt modernt och hållbart hotell som erbjuder attraktiva hotellrum samt mindre lägenheter med pentry där stor vikt läggs vid design, personlighet, hållbarhet och smarta digitala lösningar.

Hotellet i Hagahuset ska bli en mötes- och arbetsplats integrerad med en inbjudande lounge och restaurang/bar. Affärsresenären ska inte bara erbjudas boende utan även en co-working plats där denne kan bjuda in kunder och arbeta. Avsikten är att hotellet ska anslutas till Best Western.

– Hagahusets närhet till de intensivt expanderande områdena kring Solna station och Hagastaden är ett attraktivt läge för hotelletablering. Detta är en oslagbar möjlighet för oss att utöka vår hotellverksamhet för att säkra framtida intäkter till vår ägarförening, säger Henrik Feldhusen, styrelseordförande Kom Hotel.

KFUM Central är en ideell förening med säte på Norrmalm. Föreningen har 3 000 medlemmar i alla åldrar inom idrott, läger och musik och har drivit hotell sedan 1892 där överskottet från hotellverksamheten går till föreningen.

Hagahusets placering vid porten till nationalstadsparken Haga stärker sambanden mellan stad och park. Byggnaden består av två byggnadskroppar, en elva våningars höghusdel och en fem våningar hög flygel i vinkel. Den uppfördes i mitten av 50-talet och fasaden är i ljust tegel. Byggnaden är inspirerad avGiò PontissamtidaPirellihusiMilano och har en rik konstnärlig utsmyckning, vid huvudingången står enbronsskulpturavStig Blomberg, entréportarnas glas är skapade avSven Sahlbergoch entréhallen innehåller järn- och kopparsmide avHelge Johansson.

– Vi har länge attraherats av husets läge, dess form, detaljrikedom och inte minst den konstnärliga omtanken i den lilla parken. Här finns unika möjligheter att skapa ett attraktivt koncept och vi är mycket glada över att det blir Kom Hotel som tar sig an denna pärla, säger Klaus Hansen Vikström, ViceVD och affärsutvecklingschef på Fabege.

Fabeges investering är beräknad till 120 mkr och hyran är cirka 18,5 mkr per år.

Fabege AB (publ)

29 jun 2018 11:00

För ytterligare information

Klaus Hansen Vikström, vVD och affärsutvecklingschef, tel 08-555 148 74, 070-239 34 81
Hanna af Sandeberg, affärsutveckling , tel 08-555 148 98, 073-387 18 98
Corinna Björk, kommunikationsansvarig, Kom Hotel/KFUM Central: tel 070-285 18 92, corinna@komhotel.se.

Ladda ner pressmeddelandet (PDF)

Bilder

Klicka på en bild nedan för att spara den och se den i större format. Bilderna kan ej användas för kommersiellt bruk.