Populära sökningar

Ett av världens största kommunikationsnätverk flyttar till Luma i Hammarby Sjöstad och Fabege

Publicis Groupe, ett av världens största nätverk för media och kommunikation tecknar nu avtal med Fabege om nytt kontor i Luma. Avtalet är på 6 år och avser 2 900 kvm med en årshyra om 10,7 Mkr.

Publicis Groupe är internationell koncern med säte i Paris och noterad på Paris-börsen med över 80000 anställda som har verksamhet i över 100 länder. Nu samlar de sina Stockholms-byråer med dryga 200 medarbetare i Hammarby Sjöstad, vilket innebär att de samlokaliserar bolag som Starcom, Publicis Sapient, Zenith, BBH, MSL och Saatchi & Saatchi.

Det nya svenska huvudkontoret blir flexibelt, modernt och med kreativ karaktär genom Luma-husets industriella och öppna arkitektur. Två tidigare lokaler kommer att slås samman i en av den gamla lampfabrikens äldsta delar i Luma och kommer utgöra en spännande arena för både medarbetare, kunder och besökare.

- Karaktären i vår nya lokal i Luma kommer passa vår verksamhet perfekt. Vi vill å ena sidan kunna jobba integrerat och öppet för att kunna lösa uppgifter multi-perspektivt och å andra sidan utveckla specialistfunktioner i dedikerade team med anpassade ytor för detta. Vi tycker att hela området känns som ett av de mest progressiva och mest innovativa i Stockholm, berättar Göran af Klercker, VD Publicis Groupe Sweden.

Byggnaden uppfördes ursprungligen 1929–30 i stilen svensk industrifunktionalism. Arkitekter var Artur von Schmalensee och Eskil Sundahl, som arbetade på uppdrag av beställaren Kooperativa Förbundet. Byggnaden är skyddad enligt Kulturminneslagen. Huset har tio våningsplan och har genom åren moderniserats och byggts till flera gånger. Kooperativa förbundets bedrev glödlampstillverkning här fram till 1970.

- Luma är en fantastisk byggnad med en helt unik karaktär som tydligt attraherar spännande och kreativa företag, därför är jag inte förvånad över att intresset har varit stort. Vi ser fram emot att välkomna Publicis Media till Luma och Hammarby Sjöstad, säger Andreas Malmsäter, uthyrningschef Fabege.

Affärslogik Sverige AB har varit rådgivare åt Publicis Media i processen.

Fabege AB (publ)

2 maj 2019 08:00

För ytterligare information

Andreas Malmsäter, Uthyrningschef Fabege, telefon 08-555 148 62 eller 073-986 15 08

Ladda ner pressmeddelandet (PDF)