Populära sökningar

Fabege tecknar avtal med TietoEVRY om nytt Stockholmskontor i Arenastaden

Tieto och EVRY, som precis fått klartecken för sin sammanslagning av två av Nordens största IT-leverantörer, har beslutat att samla sina verksamheter i Stockholm i helt nya lokaler. TietoEVRY har tecknat avtal om cirka 22 000 kvm i Fabeges pågående projekt Kvarter Poolen, som även inrymmer Solna Stads nya simhall. De får tillträde till sina nya lokaler under det första kvartalet 2022.

Den nya byggnaden, som ritats av Strategisk Arkitektur, har totalt cirka 28000 kvm uthyrningsbar kontorsyta. TietoEVRY har tecknat avtal för 22000 kvm och har även en option under byggtiden på ytterligare 6000 kvm. Byggnaden kommer i enlighet med Fabeges policy att hållbarhetscertifieras enligt BREEAM- SE och avtalet är ett så kallat grönt hyresavtal där båda parter kommer överens om gemensamma ambitioner för minskad klimatbelastning.

  • Vi är verkligen glada över att få välkomna TietoEVRY till Arenastaden. Här får de ett fantastiskt kontor i en byggnad med lockande arkitektur och i en stadsdel som verkligen erbjuder allt. Det kommer att ge mycket goda förutsättningar för fortsatt framgång, säger Klaus Hansen Vikström, vice VD och affärsutvecklingschef på Fabege.

Avtalet löper på sju år och den årliga hyran uppgår till 70 Mkr. EVRY är hyresgäst hos Fabege redan idag och kommer i samband med flytten att lämna sitt kontor på 9500 kvm i fastigheten Sliparen 2 i Solna Business Park. (Nettouthyrningseffekten för Fabege blir 47,5 Mkr.)

TietoEVRY blir bland annat granne med ICAs nya huvudkontor i Arenastaden, ett stenkast från såväl Westfield Mall of Scandinavia, Friends Arena, naturområden och bra kollektiva kommunikationer.

Fabege AB (publ)

20 dec 2019 14:10

För ytterligare information

Klaus Hansen Vikström, vVD och affärsutvecklingschef, 070-239 34 81  
Andreas Malmsäter, Uthyrningschef, 08-555 148 62, 073-986 15 08

Ladda ner pressmeddelandet (PDF)

Bilder

Klicka på en bild nedan för att spara den och se den i större format. Bilderna kan ej användas för kommersiellt bruk.