Populära sökningar

Electrolux Professional flyttar till Glädjen vid Hornsbergs strand

Electrolux Professional har tecknat avtal med Fabege om flytt till Franzéngatan 6 och kvarteret Glädjen. Nu skapas deras nya koncernhuvudkontor, ett stort showroom för ett brett urval av produkter och demonstrationskök för utbildning. Totalt hyr de 1 300 kvm och inflyttning beräknas ske i juni 2021.

Electrolux Professional huserar redan idag i Stadshagen, men flyttar nu närmare pulsen i Hornsbergs strand. Franzéngatan 6 i kvarteret Glädjen erbjuder både terrasser och showroom i gatumiljö. Intressenterna har varit många och uthyrningsarbetet pågår för fullt för våningsplanen högre upp i huset.

"Som ett nyligen börsnoterat bolag vill vi skapa en tydligare egen identitet, vilket är något som vi kan göra i dessa nya lokaler. Det relativt centrala läget med utmärkta kommunikationer spelar också en viktig roll i vårt val då vi har många både internationella och svenska besökare”, säger Jacob Broberg, Informationsdirektör i Electrolux Professional

Hornsbergs villastad var ett område som skapades i slutet av 1800-talet men som aldrig blev någon större framgång trots de romantiska kvartersnamnen som Tillflykten, Glädjen, Lyckan, Kojan, Paradiset och Lustgården. Även vägarna döptes i samma stil som Rosenstigen, Jagarstigen, Ulvstigen och Lärkstigen. Tack vare det stora bostadsprojekt som initierades i början av 2000-talet förändrades hela områdets industrikaraktär till vad Hornsbergs strand är idag, ett populärt bostadsområde med en urban strandkant som lockar besökare från hela Stockholm. Fabege äger idag kvarteren Glädjen, Paradiset 23 och Paradiset 27.

"Vi är väldigt glada att hälsa Electrolux Professional välkomna till Fabege och Franzéngatan 6 i Stadshagen. Det är med stor entusiasm vi nu ska skapa en inspirerande arbetsmiljö för deras medarbetare och ett fantastiskt demonstrationskök för kockar.”, säger Andreas Malmsäter, uthyrningschef på Fabege.

År 2012 invigdes Hornsbergs strandpark som sträcker sig 400 meter längs Ulvsundasjön på Västra Kungsholmen och möjliggjorde för Stockholmarna att nu promenera Kungsholmen runt längs vattnet. Området är 14000 kvm och omfattar promenadvägar, kajparterr, natursten, flertalet bad- och solbryggor samt planteringar med plats för picknick och till och med salsakurser. Kajens breda strandpromenad med många restauranger och ett fåtal villor på den gröna sluttningen ner mot vattnet är ett naturligt fikastopp för flanören längs Kungsholmen runt. En promenad på drygt en mil med många av Stockholms vackraste vyer.

Fabege AB (publ)

Mer information om Electrolux Professional:
Electrolux Professional är en av de ledande globala leverantörerna av storkök, dryck och tvätt för professionella användare. Produkterna tillverkas i 12 fabriker i sju länder och säljs i mer än 110 länder. År 2019 hade Electrolux Professional en global försäljning på 9,3 miljarder kronor och cirka 3.600 anställda. Electrolux Professionals B-aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

6 okt 2020 07:00

För ytterligare information

Klaus Hansen Vikström, vVD och affärsutvecklingschef , tfn 070-239 34 81
Andreas Malmsäter, uthyrningschef, tfn 08-555 148 62  alt. 073-986 15 08  
 

Ladda ner pressmeddelandet (PDF)

Bilder

Klicka på en bild nedan för att spara den och se den i större format. Bilderna kan ej användas för kommersiellt bruk.