Populära sökningar

Nu släpps festivalprogrammet för Flemingsberg Block Party

Flemingsberg Block Party 15–17 juni är en festival med livemusik, gatukonst, dans och ett myller av aktiviteter i centrala Flemingsberg. Under tre dagar kommer området under Regulatorbron och på Ebba Bååts torg sjuda av ett digert program skapat av unga, lokala kreatörer tillsammans med erfarna festivalarrangörer. Hyllade liveartister som Amena, Mohelá, Emilia Pantic och Galleriet delar scen med kommande lokala band som Suspiria och Brännbart.

– Det har varit jättekul att få vara med redan från början i planeringen, och att få hjälp med att förverkliga våra tankar och idéer. Jag ser fram emot festivalen och hoppas att den kan bli återkommande. Det är verkligen fantastiskt att det händer mitt i Flemingsberg!sägerAdam Hassad, 17 år, som ingått i utvecklingsgruppen och själv kommer att uppträda under artistnamnet DJ Sultan under festivalen.

Det blir ett stort fokus på liveframträdanden av unga och lokala artister, men det finns även möjlighet för deltagarna att pröva på olika sport- och pysselaktiviteter, ta del av filmvisningar, gatukonst, loppmarknad och utställningar. Det blir dessutom debattsamtal med lokala politiker och spoken word-framträdanden på scenen.

– Att sätta så många grymma lokala artister på scenen, och ge publiken som besöker Flemingsberg Block Party möjlighet att uppleva dem live, är fantastiskt kul. Att kombinera morgondagens stjärnor med mer etablerade namn är något vi verkligen brinner för. Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet kring denna dynamiska plats där det rör sig så många unga och där det finns en så stor musikintresserad publik, säger Lotta Carlson affärsutvecklare, All Things Live.

Flemingsberg Block Party startar klockan 12.00 alla tre dagar och pågårtill 22.00 på torsdag och till midnatt på fredag och lördag. Det är fri entré till festivalområdet och alla programpunkter.

– Det ska bli otroligt spännande med festivalen och att få fylla centrala Flemingsberg med människor, musik, kultur och framtidstro. Vår förhoppning är att många av de saker som sker under festivalen kan bli mer bestående inslag i Flemingsberg, till exempel i ett kreativt kluster som kan utvecklas kring Operan och Dramaten som snart etablerar sig i Flemingsberg, spelningar på Campusområdet och fler mötesplatser för unga i stadsdelen, säger Karin Lekberg, projektledare för Flemingsberg Block Party.

Festivalprogram

Torsdagen den 15 juni
Festivalen sparkar igång med liveframträdande av Rrriot Samba, det lokala indiebandet Linda Cas, FWD Dance Crew och de lokala favoriterna OAM Fireboys. Det blir även ett samtal med lokala politiker på temat "Vilken plats har unga vuxna i det offentliga rummet?". DJ Sultan från Huddinge spelar mellan akterna. Kvällen avslutas med artisten Amena.

Fredagen den 16 juni
Det bjuds på musikframträdanden från lokala grungebandet Suspiria, postpunk- och ska-bandet Brännbart samt den unga jazzstjärnan Noura Bechiri. Det blir även visning av kortfilm med olika teman. Kvällens liveakter är hiphop-artisten Mohelá och Uppsala-bandet Galleriet. DJ Sultan med vänner tar över scenen för att avsluta festivaldagen med dans fram till midnatt.

Lördagen den 17 juni
Den sista festivaldagen inleds med liveframträdandena med punkinfluerade Huddingebandet Charlie & Anna a.k.a. Det Stora Blå. Xeno I.D. Dance Crew bjuder på dansshow. Föreningen Kollektiv Sorg lyfter med hjälp av spoken word svåra samhällsfrågor kopplade till gatuvåld. Kvällen avslutas med musikaliska framträdanden av de nya stjärnorna Tuva och Emilia Pantic.

Alla festivaldagar
Parallellt med liveframträdanden erbjuds en rad andra aktiviteter som muralmålning, träningspass, loppmarknad och möjligheten att fotografera sig i kostymer från Kungliga Operan. Festivalbesökarna kan även ta del av en utställning om framtidens visioner för Flemingsberg och besöka det nyöppnade biblioteket. Det finns möjlighet att prova på basket och tennis. ABF:s aktivitetscontainer håller öppet för kreativa aktiviteter. Besökarna kan se kortfilmer och upptäcka gatukonst och njuta av mat från olika foodtrucks och cafévagnar.

Mer information om programmet finns på hemsidan http://flemingsbergblockparty.se/


Om Flemingsberg Block Party

Initiativtagare till festivalen Flemingsberg Block Party, 15–17 juni, är stadsutvecklaren Fabege, Huddinge kommun och Södertörns högskola, tillsammans med lokala föreningar och festivalarrangörer. Syftet med initiativet är att stärka Flemingsberg som mötesplatsen för kunskap och kreativitet och skapa samverkan och stolthet för Flemingsbergs utveckling. Flemingsberg Block Party är en del av ett treårigt utvecklingsprojekt med stöd av innovationsmyndigheten Vinnova.

29 maj 2023 16:00

För ytterligare information

 

Christina Ericson, marknadsstrateg Fabege, 08-555-148 00 (vx), christina.ericson@fabege.se

Lena Fyrvald, projektledare för Vinnovaprojektet, 08-535 300 00 (vx), lena.fyrvald@huddinge.se
Karin Lekberg, projektledare Flemingsberg Block Party, 0720-77 82 98, karin@landskapslaget.se

Press

För pressbilder och intervjuer kontakta Carin Balfe Arbman, presskontakt Flemingsberg Block Party, 070-633 35 08, carin@balfe-arbman.com

Mer information

Flemingsberg Block Party http://flemingsbergblockparty.se/

Ladda ner pressmeddelandet (PDF)

Bilder

Klicka på en bild nedan för att spara den och se den i större format. Bilderna kan ej användas för kommersiellt bruk.