Populära sökningar

BSH flyttar till Solna Business Park

Nu är det klart att Fabege tecknar avtal med vitvaruföretaget BSH Home Appliances AB om nytt kontor och showroom för sina varumärken Bosch, Siemens, NEFF och Gaggenau i Solna Business Park. Sammanlagt handlar det om drygt 4 300 kvm i hörnet Svetsarvägen. Avtalet sträcker sig över 10 år.

BSH flyttar in i sina nya lokaler under sommaren 2025. Kontoret, varav 750 kvm showroom i entréplan, har högt i tak, stora fönsterpartier och öppna ljusgårdar. Det blir en modern och trivsam arbetsplats för BSH’s medarbetare och ett positivt tillskott till gaturummet.

Vi är mycket glada över att BSH flyttar till oss och förstärker mixen av varumärken i området ytterligare. Vi ser fram emot att välkomna alla nya medarbetare till Solna Business Park, säger Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef på Fabege.

Fastigheten är certifierad enligt BREEAM-SE betygsnivå very good, vilket ställer höga hållbarhetskrav.

För att förstärka företagskulturen och det interna samarbetet letade vi först och främst efter kontorsytor där alla fick plats på ett och samma våningsplan. I tillägg ville vi ha våra fyra showrooms samt outletbutiken i gatuplan med bra exponering ut. Dessa önskemål uppfyller vi med de nya lokalerna i Solna Business Park.

Pulsen i området, sammanhanget med bra restauranger och service samt att stanna kvar i samma område som nu med tunnelbana, tvärbana, pendeltåg och fjärrtåg inom få minuters promenad var också mycket viktigt för oss och för våra anställda, säger Mahsa Bredin, Nordic Facility Manager på BSH Home Appliances AB.

Solna Business Park är en levande stadsdel med kontor, service och handel. Nu skapas även förutsättningar för bostäder i området. Nya etableringar i gatuplanet har bidragit till en än mer levande stadsdel genom ett breddat serviceerbjudande. Befintliga hyresgäster så som Pocket in the park, Actic och Aiden by Best Western har fått goda grannar genom exempelvis Smedens mathall, Scenen Konferens och F9. På senare tid har vi även våra nyuthyrningar till bland annat CGI, HSB, Mekonomen, Miele, SEK och nu även BSH.

Tenant & Partner har agerat hyresgästrådgivare åt BSH Home Appliances AB.

Fabege AB (publ)
24 apr 2024 12:42

För ytterligare information

Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef, tel 076-720 34 19, johan.zachrisson@fabege.se

Ladda ner pressmeddelandet (PDF)

Bilder

Klicka på en bild nedan för att spara den och se den i större format. Bilderna kan ej användas för kommersiellt bruk.