Populära sökningar

Studentstaden Flemingsberg växer sig starkare

I Flemingsberg ligger ett av Sveriges största campus med fem universitet och högskolor med nästan 20 000 studenter. Här pågår också ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt. Utvecklingsplanerna för Flemingsberg innefattar samverkan mellan näringsliv, akademi, civilsamhälle och offentlig sektor för att stärka studentstaden Flemingsberg.

Campus Flemingsberg är ett levande och mångvetenskapligt campus med en spännande mix av högre utbildning, forskning, kunskapsintensiva företag och sjukvård i en expansiv miljö.

- Mixen av och möten mellan Karolinska Institutet, KTH, Röda Korsets Högskola, Stockholms Musikpedagogiska Institut och Södertörns högskola gör Campus Flemingsberg helt unikt i sitt slag med oändliga möjligheter, säger Gustav Amberg, rektor på Södertörns högskola.

I Flemingsberg finns utöver lärosätena Widerströmska gymnasiet, Konstskolan Idun Lovén och Karolinska universitetssjukhuset.

- I Flemingsberg har vi möjlighet att bygga en komplett studentstad med närhet, och symbios, mellan studier, boende, service och kultur. Campus Flemingsberg integreras i den framväxande regionala stadskärnan vilket möjliggör helt nya förutsättningar för samverkan och reella möjligheter för ett riktigt studentliv, säger Camilla Broo, kommundirektör i Huddinge kommun.

- Det är människor som gör en stad och vi bygger för människor. Med den unika mixen mellan akademi, näringsliv och nya kulturella upplevelser i ett attraktivt läge har vi potential att bygga en dynamisk, unik och attraktiv stad som stärker hela Stockholmsregionen, säger Stefan Dahlbo, vd och koncernchef Fabege.

Utvecklingen av studentstaden Flemingsberg kräver samverkan mellan näringsliv, akademi, civilsamhälle och offentlig sektor. Den 21 februari bjuder Campus Flemingsberg och Fabege in till den årliga konferensen Regulatordagen som i år har temat ”Studentstaden Flemingsberg”.

Campus Flemingsberg i Huddinge kommun består av: Karolinska Institutet, KTH, Röda Korsets Högskola, Stockholms Musikpedagogiska Institut och Södertörns högskola samt Konstskolan Idun Lovén och Widerströmska gymnasiet.

Arrangörer för Regulatordagen 2024 är Campus Flemingsberg och Fabege.

Fabege AB (publ)

21 feb 2024 07:00

För ytterligare information

Christina Ericsson, Markandsstrateg, +73 397 33 35, christina.ericsson@fabege.se
Oskar M Wiik, +72 002 59 64, oskar.m.wiik@soders.nu

 

Ladda ner pressmeddelandet (PDF)