Populära sökningar

Tillsammans med kunderna

Att utveckla en hållbar och attraktiv stadsdel kan vi inte göra själva. Det krävs modiga visioner och många kompetenser. En gemensam målbild och ett gott lagarbete är A och O. Fler aktörer i samarbete betyder också dubbelt så stimulerande arbete och fler infallsvinklar. Det vinner vi alla på.

Från industriområde till stadsdel med puls

Under förvandlingen av Dalvägens industriområde till Arenastaden i Solna var vi många som kämpade tillsammans längs vägen när få trodde på vår vision och det blåste snålt i media. Vid vår sida hade vi till exempel en handlingskraftig och näringslivsinriktad kommun, en aktör som utvecklar de hållbaraste centrumanläggningarna i världen, en orädd och driftig hotellägare, en välmeriterad bostadsbyggare och skickliga byggbolag med fokus på både arbetsmiljö och miljöfrågor.

Modiga kunder visade vägen

Längs vägen fick vi sällskap av modiga kunder som delade vår vision om en attraktiv plats för sina medarbetare. Vi fick och får fortfarande hjälp av politiker och tjänstemän som bygger ut infrastrukturen och vi har en skicklig operatör på Friends Arena som bidrar till att besöks- och turistnäringen fyrdubblats i Solna på senare år.

Vi är bara halvvägs i Arenastaden

Och för er som inte känner till Arenastaden så väl, vi är bara halvvägs. Nu byggs fler hotell, long-stay, nya kontor och fler bostäder. Det kommer att komma förskolor och tunnelbana hit. Dessutom kommer vi att däcka över delar av spåret och utveckla ett resecentrum. Och vi drömmer om att vår plats blir det norra stoppet för Arlanda Express.

Som entreprenörer blir vi aldrig klara. Vi hittar ständigt nya möjligheter där vi befinner oss.

Ändrad 16 november 2023

Läs mer

Stadsutveckling

Fabege utvecklar långsiktigt hållbara stadsdelar. För oss betyder det att vi först och främst inte bygger hus, vi skapar förutsättningar för människor.

Läs mer

Social hållbarhet och samverkan

Att bygga stadsdelar är inget för ensamvargar. Det behövs många olika kompetenser och eldsjälar som ser till att visioner blir till verklighet.

Läs mer