Populära sökningar

Poolen 1

Arenastaden • Gustav III:s boulevard 134

BREEAM excellent

Om fastigheten

Byggnaden uppfördes 2022. Kv Poolen består av två fastigheter i en tredimensionell fastighetsdelning. Solna Stad äger och förvaltar simhallen, medan Fabege äger och förvaltar kontorshuset. Fastigheterna är helt åtskilda, det finns ingen möjlighet att röra sig mellan fastigheterna invändigt och fastigheterna delar inga tekniska system.

Solna och Fabege gjorde gemensam sak för att möjliggöra både fler arbetsplatser i Arenastaden såväl som att ge Solnas invånare en ny simhall efter att den tidigare var i stort behov av upprustning. Platsen var en grusparkering, bredvid en bro och ishallar, en otrygg plats som behövde tas om hand. Det grepp som valdes var att låta simhallen synas i omgivningen, därav den stora öppningen i fasaden mot spåret. På så vis visas satsningen på en ny simhall mot staden, över och runtom finns kontoren.

Ambitionen med fasadernas utformning är att ge en tidlös helhet, de mjuka formerna kontrasteras med fönster i ett rutnät. Det huvudsakliga materialet är tegel som har murats på plats för hand. På de indragna våningarna finns terrasser i flera väderstreck med utsikt över Solna och mot Hagaparken. Solceller och biotoptak finns på taken för ett hållbart hus som ger tillbaka.

Byggnaden är projekterad för att uppfylla kraven enligt miljöklassningssystemet BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) nivå Excellent, vilket säkerställer att dess klimat- och miljöpåverkan minimeras inom flera olika områden, till exempel energi, materialval, transporter och avfallshantering.

  • 28 133 kvm
  • Gustav III:s boulevard 134
  • BREEAM Excellent
Filter

Om din lokal och fastighet

Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter.

Vägen till ett bra inomhusklimat

Vi på Fabege har som ambition att alltid leverera bästa möjliga inomhusklimat med hänsyn till långsiktig hållbarhet. Här berättar vi om hur olika vi människor kan uppleva temperaturskillnader och vad du själv kan påverka. 

Ladda ner vår broschyr om inomhusklimat

Kontakter

Avtalsfrågor
Patrik Carlsson
Fastighetschef
+46 8 555 148 69
Patrik.Carlsson@fabege.se
Kontaktkort
Hyresfrågor
Jenny Lindberg
Förvaltningsassistent
+46 8 555 148 24
jenny.lindberg@fabege.se
Kontaktkort
Övriga frågor
Henrik Egnell
Marknadsområdeschef Arenastaden
+46 76 135 82 12
Henrik.Egnell@fabege.se
Kontaktkort

Lediga lokaler i Arenastaden