Populära sökningar

Poolen 1

Arenastaden • Gustav III:s boulevard 134

BREEAM excellent

Om fastigheten

Byggnaden uppfördes 2022. Kv Poolen består av två fastigheter i en tredimensionell fastighetsdelning. Solna Stad äger och förvaltar simhallen, medan Fabege äger och förvaltar kontorshuset. Fastigheterna är helt åtskilda, det finns ingen möjlighet att röra sig mellan fastigheterna invändigt och fastigheterna delar inga tekniska system.

Solna och Fabege gjorde gemensam sak för att möjliggöra både fler arbetsplatser i Arenastaden såväl som att ge Solnas invånare en ny simhall efter att den tidigare var i stort behov av upprustning. Platsen var en grusparkering, bredvid en bro och ishallar, en otrygg plats som behövde tas om hand. Det grepp som valdes var att låta simhallen synas i omgivningen, därav den stora öppningen i fasaden mot spåret. På så vis visas satsningen på en ny simhall mot staden, över och runtom finns kontoren.

Ambitionen med fasadernas utformning är att ge en tidlös helhet, de mjuka formerna kontrasteras med fönster i ett rutnät. Det huvudsakliga materialet är tegel som har murats på plats för hand. På de indragna våningarna finns terrasser i flera väderstreck med utsikt över Solna och mot Hagaparken. Solceller och biotoptak finns på taken för ett hållbart hus som ger tillbaka.

Byggnaden är projekterad för att uppfylla kraven enligt miljöklassningssystemet BREEAM (BRE Environmental Assessment Method) nivå Excellent, vilket säkerställer att dess klimat- och miljöpåverkan minimeras inom flera olika områden, till exempel energi, materialval, transporter och avfallshantering.

  • 28 133 kvm
  • Gustav III:s boulevard 134
  • BREEAM Excellent
Filter

Om din lokal och fastighet

Här hittar du som är hyresgäst hos oss på Fabege information om din lokal, fastighet och område. Våra medarbetare hjälper dig gärna om du har frågor eller synpunkter.

Arenastaden

I Arenastaden hittar du Westfield Mall of Scandinavia, Friends Arena, företag som SEB, Telia Company, Vattenfall, ICA och det urbant pulserande stadslivet. Välkommen!

Läs mer om Arenastaden (Arenastaden)

Lediga lokaler i Arenastaden

Prova vår app!

Här gör du enkelt felanmälan, läser om din fastighet och kommer i kontakt med oss.

Ladda ner i App Store Ladda ner i Google Play Store

Kontakter

Avtalsfrågor
Patrik Carlsson
Fastighetschef
+46 73 588 77 55
Patrik.Carlsson@fabege.se
Kontaktkort
Hyresfrågor
Jenny Lindberg
Förvaltningsassistent
+46 72 232 41 04
jenny.lindberg@fabege.se
Kontaktkort
Övriga frågor
Charlotta Liljefors Rosell
Chef Förvaltning
+46 70 324 23 83
charlotta.liljefors.rosell@fabege.se
Kontaktkort