Bedömning och ranking - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Bedömning och ranking

Kan man tävla i hållbarhet? Det är en fråga vi ställer oss ofta.

Vi är tävlingsmänniskor och gillar att utmana både oss själva och vår omvärld, men här får vi ibland hejda oss. Om vi ska välja mellan att svara på enkäter och ramverk, eller minska energiförbrukningen här och nu, är valet enkelt. Vi väljer alltid det praktiska arbetet som ger resultat. Därför är vi sällan bäst i mätningar, men vi ligger alltid i toppen. För vi jobbar hårt.

Här är ett axplock av de mätningar och bedömningar som finns om oss som bolag:

GRESB - Green Star

GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) är ett internationellt benchmarkingverktyg som mäter och utvärderar hållbarhetsarbete inom fastighetsbolag ur ett investerarperspektiv. I rankningen utvärderas hållbarhetsarbetet ur tre perspektiv: miljöfrågor, sociala frågor och styrning.

I senaste utvärderingen nådde Fabege 93 poäng, vilket innebär att bolaget rankas som ledare inom sektorn kontor bland börsnoterade fastighetsbolag.

EPRA

Fabege har fått utmärkelsen "Silver nivå" från EPRA. 

Läs mer om EPRA >>

 

 

Signalen 3 - Årets BREEAM-byggnad

ICAs huvudkontor i Arenastaden har blivit utvald som "Årets BREEAM-byggnad" i Sweden Green Building Awards 2019.

Läs mer om projektet ICA >

 

Årets fastighetsägare BREEAM med flest certifierade kvadratmeter

Under 2019 fick Fabege ta emot priset "Årets fastighetsägare BREEAM med flest certifierade kvadratmeter" från Sweden Green Building Counsil! Resultat av ett hårt samarbete och många engagerade medarbetare!

Läs mer om BREEAM >

CERO benchmark - klimateffektiv stadsdel

För att kunna utveckla det hållbara resandet till och från Arenastaden har vi nu jobbat många år efter en metodik som heter CERO. Under 2019 har Arenastaden tilldelats utmärkelsen CERO benchmark - klimateffektiv stadsdel för sitt goda resultat och positiva klimateffekter.

Läs mer om vårt CERO-arbete >>

Ändrad 25 januari 2021

Läs även

Värdeskapande certifieringar

Alla våra projekt och fastigheter miljöcertifieras enligt BREEAM-SE. Det är ett internationellt system anpassat efter svenska förhållanden.

Läs mer

Mål och resultat

Fabeges långsiktiga mål och resultat inom hållbarhet bygger på huvudområdena kring kunder, miljö, leverantörer och medarbetare. Läs mer om våra mål och resultat.

Läs mer