Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Haga Norra

Visionsbild

c/o Fabege

Nya stadskvarter sätter människan i fokus

Haga Norra är en helt ny stadsdel nära Arenastaden och Hagaparken, med tidlös arkitektur som flirtar med sekelskiftet, med inspiration från Paris och Köpenhamn. En stadsdel med en unik karaktär och småskalig service, bara några minuter från Stockholms innerstad.

Det är en stadsdel som är genomtänkt från första början med trivsel i siktet. Vi varvar kontorsbyggnader med bostäder och ett rikt serviceutbud med kvarterskrogar, caféer, handlare och bageri. Alla servicelokaler ryms längs husens bottenplan för att det alltid ska vara liv och rörelse här. Överallt kan besökare och boende känna sig trygga och välkomna.

Haga Norra är en stadsdel som uppförs på både människans och vår jords villkor. Med modern teknik minimeras energibehoven och husen blir smarta och anpassningsbara.

Kvarter 1

Visionsbild

27 000 kvadratmeter kontorsyta med inflytt 2024.

Moderna kontor formas efter företagens behov

Att besöka vårt första kontorskvarter i Haga Norra - Kvarter 1 - är att ta ett steg in i framtiden. Men med en fot kvar i den arkitektoniskt industriella looken, med tegel och stora spröjsade fönster. Mycket av materialet har återvunnits från gamla byggnader.

För företagen som etablerar sig i Haga Norra väntar en spännande resa. De får vara med och forma inte bara sina lokaler utan kan även sätta sin direkta prägel på området. Samtidigt hamnar företagen i ett spännande sammanhang, med närheten till innerstaden och Arenastaden som hyser huvudkontor till några av Sveriges största bolag, Mall of Scandinavia och Friends Arena. Två stadsdelar med olika karaktärer - det bästa av två världar.

Kvarteret rymmer 27 000 kvadratmeter kontorsyta med planerad inflytt 2024. Två vackra ljusgårdar kan användas som gemensamma ytor för hyresgästerna och i bottenvåningarna ligger restauranger, caféer, gym och cykelgarage intill varandra och i källarplan finns garage.

Visionsbild
Visionsbild
Visionsbild

Fastigheternas insida planeras noggrant för att det ska vara enkelt att anpassa lokalerna för hyresgästerna, nu och i framtiden. Det kan vi göra utan betydande ingrepp, tack vara smarta teknikinstallationer och genomtänkta materialval. Rätt material, på rätt plats - från början.

Läget nära Arenastaden, Solna station och E4:an betyder att det snabbt går att förflytta sig till Haga Norra, med flera olika kommunikationsmöjligheter.

Bilia har flyttat in i sitt nya kontor i Haga Norra. Här har de utvecklat och öppnat upp dörrarna till ett av Europas modernaste showroom.

Visionsbild

Ljusgård i Kvarter 1.

Visionsbild

Terrass i Kvarter 1. I bakgrunden syns Bilia-huset med showroom i botten och bostäder ovanpå.

Visionsbild

Cykelcafé i Kvarter 1.

Kvarter 2

Visionsbild

20 000 kvadratmeter ny kontorsyta invigs 2025.

Visionsbild
Visionsbild

Ett svårslaget läge

Visionsbild

Haga Norra har ett fantastiskt kommunikationsläge, vare sig du tar cykeln, pendeltåget, tvärbanan, bilen eller bussen.

Stadsdelen byggs optimerad för cykel- och gångtrafik. Det finns cykelpool, cykelgarage, cykelcafé och verkstad. Alla butiker och restauranger ligger längs gatornas promenadstråk. Från stadsdelen går det utmärkta cykelförbindelser in till innerstaden.

Koppartälten i närliggande Hagaparken.

Filter

Pendeltåg och tvärbana

Solna Station är 4 minuters promenad bort och därifrån nås T-centralen på 7 minuter och Odenplan på 4 minuter med pendeltåget. Tvärbanan tar dig till Solna centrum på 2 minuter och Sundbybergs centrum på 7 minuter.

Tunnelbana kommer snart

När tunnelbanan kommer till Arenastaden planeras en uppgång i närheten av Haga Norra.

Buss, bil, flyg och tåg

Även om stadsdelen i sig är optimerad för cyklister bygger vi flera garage under byggnaderna för att enkelt kunna ta sig till och från Haga Norra med bil. Bilpooler med moderna elbilar tillhör serviceutbudet. 

  • Ett tiotal busslinjer passerar området och för bilburna är E4:an snabbt tillgänglig.
  • MTR Express stannar vid Solna Station och gör det möjligt att åka direkt till Göteborg.
  • Stadsdelen har snabb tillgänglighet till både Arlanda och Bromma flygplats.

Att bo i Haga Norra

De första bostäderna i Haga Norra är sålda och de första boende har redan flyttat in. Till lägenheterna finns tillgång till gym, takterrasser med utekök och coworking space.

Nästa bostadsetapp utvecklar vi tillsammans med vår bostadsutvecklare SHH Bostad med preliminär försäljningsstart efter sommaren 2022. 

Läs mer om bostäderna på shhbostad.se

Lämna en intresseanmälan

Visionsbild

Med aktivitet kommer trivsel

Visionsbild

Hur byggs en ny modern stadsdel på en relativt komplicerad plats i en befintlig stad? I nära samarbete med stadsplanerarna på Gehl tog vi steget till vad som idag är den nya stadsdelen Haga Norra.

För oss på Fabege var grundtanken från allra första början att Haga Norra skulle byggas med människan i fokus.

Det som är unikt med Haga Norra är att Solna i stort är planerat på ett helt annat sätt. Det är också unikt för att det är stort, inte bara ett litet trevligt radhusprojekt - det är en hel stadsdel vi pratar om.

Esben Neander Kristensen, på Gehl, som arbetat med populära områden i San Fransisco, Köpenhamn och London.
Visionsbild

Vi tänkte nytt, men med historien närvarande. För framtidens stad påminner mycket om den som fanns för över 100 år sedan, samtidigt som den är byggd med modernaste möjligaste teknik.

Planeringen av Haga Norra är funktionellt genomtänkt - varje del av stadsdelen har specifika funktioner, samtidigt som de olika delarna blandas. Här hittar ni till exempel Matgränden. Ett hyperaktiverat område med restauranger, del och mer småskalig service. Året om serveras mat inne och ute på restaurangerna och utomhus är detta möjligt tack vare planeringen av utrymmet i sig, men också med rätt val av material och belysning.

I Haga Norra är det lätt att cykla, gå, handla, äta och trivas. I Haga Norra är det lätt att leva och att bruka staden som den var tänkt - för människan.

Visionsbild

Smarta val skapar hållbar stadsdel

Haga Norra skapas med hållbarhet inbyggt i grunden. Mycket av husen byggs med återvunnet material med allt från stommar till fönster. Kontorens interiör uppförs med tidlösa material av hög kvalitet. Med direkt närhet till all tänkbar service som behövs till dagligdags och med närheten till Stockholms innerstad minskar vi behovet av biltransporter.

Hela stadsdelen utvecklas i linje med FN:s globala klimatmål och alla fastigheter miljöcertifieras för att minska klimatpåverkan. Med egenproducerad el från solceller på fastigheterna, inköpt el från vindkraft och värme via bergvärme framtidssäkrar vi stadsdelens energibehov. Dagvattenhanteringen byggs väl tilltaget för att klara kraftiga skyfall och taken blir gröna sedumtak för att kunna ta del av nederbörden.

Alla fastigheter som byggs i Haga Norra kopplas upp för att analysera byggnadens användardata. Slutsatser av denna data kan sedan användas för att energianpassa varje hus och jämna ut energibehovet mellan kontor och bostäder.

Har du en fråga?

Johan Zachrisson
Affärsutvecklingschef
076-720 34 19
Johan.Zachrisson@fabege.se
Kontaktkort
Karl Henrik Lenneryd
Uthyrare Projekt
08-556 747 55
Karl-Henrik.Lenneryd@fabege.se
Kontaktkort
Facebook Twitter LinkedIn E-post