Haga Norra - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Haga Norra

Visionsbild

En ny stadsdel växer fram

Vid Haga Norra växer det nu fram en ny stadsdel med unik karaktär och ett fantastiskt läge nära Stockholms innerstad, och med Hagaparken och Arenastaden runt hörnet. Med en blandning av bostäder, kontor och besökare kommer området att leva dygnet runt, med livskvalitet i fokus.

Välkommen till Stockholms mest trivsamma stadsdel.

Nu växer en ny stadsdel fram

Visionsbild

Vision: 100% livskvalitet

Haga Norra ska bli den plats vi länge har saknat. Den vi alla har mött på våra resor på kontinenten. Den som faktiskt en gång funnits här, men som gått förlorad. Den som nu ska komma tillbaka.

Här ska man bli sedd, och här kommer man att synas. I Haga Norra ska det vara lätt att bli stammis – oavsett om det gäller på någon av stadsdelens mysiga restauranger eller hos den lokala grönsakshandlaren, ostbutiken eller bagaren.

Haga Norra ska bli en blandstad full av individer. Här kommer du inte hitta de stora kedjorna, men väl de små personliga butikerna, affärerna, kaféerna och restaurangerna.

Sammanlagt beräknas 2 500 människor bo och 5 000 arbeta i stadsdelen. Blandningen av bostäder, kontor och besökare kommer göra att området lever dygnet runt, med livskvalitet i fokus.

Livet mellan husen

Visionsbild

Livet mellan husen

Haga Norra utformas för att gynna livet mellan husen för de som bor, arbetar och besöker Haga Norra.

Med en hög kvalitet på de gemensamma utrymmena skapas platser för ett myllrande stadsliv och ett aktivt utomhusliv och fotgängare och cyklister prioriteras. I området inkluderas mycket grönska och inne och ute flätas samman, bland annat genom att vissa restaurang- och serviceutrymmen byggs in i paviljonger.

Den gröna staden

Visionsbild

Arkitektur med klassiska kvaliteter

Arkitekturen i Haga Norra fångar det bästa från sekelskiftet fast i modern tappning. Tydliga kvaliteter är omsorg om detaljer, beständiga materialval, hög takhöjd och stora fönsterpartier.

Arkitektur med klassiska kvaliteter

Visionsbild

Kommunikationer

Haga Norra har ett fantastiskt läge nära Stockholms innerstad, med Hagaparken runt hörnet och Solna station, Arenastaden och Hagastaden en kort promenad bort. 

Oavsett om du kommer med bil, buss, pendeltåg, tvärbana, cykel eller till fots, så tar du dig enkelt till Haga Norra. 

Solna Station är 6 minuters promenad bort och därifrån når du T-centralen på 7 min och Odenplan på 5 min. Tvärbanan tar dig till Solna centrum på 2 min och Sundbybergs centrum på 7 min.

Ett tiotal busslinjer passerar området och stadsdelen har omedelbar närhet till E4 och dessutom nära till Arlanda och Bromma flygplats.

För den som cyklar kommer det att finnas goda förbindelser in till stan och vi kommer att utveckla en hub med cykelparkeringar, verkstad, gym och café.

När tunnelbanan kommer till Arenastaden år 2026 planeras en uppgång i närheten av Haga Norra, vilket kommer att öka tillgängligheten ytterligare.

Läge, läge, läge!

Haga Norra har en fantastisk omgivning som bidrar med många viktiga kvalitéer till stadsdelen.

Filter

Information och tidplan

Kontor i Haga Norra

I Haga Norra utvecklar Fabege attraktiva kontorslokaler med en sekelskifteskaraktär i toppmodern tappning. Kontoren kommer ha tillgång till ett kontorskoncept i framkant med hög service för företag och anställda. Totalt utvecklas 60 000 kvm kontor som passar både mindre och större aktörer. De första kontoren kommer att vara redo för inflytt under 2024.

Kontakta Marie Meyer på 08-556 747 23 eller marie.meyer@fabege.se för mer information.

Kontakta oss

Bostäder i Haga Norra

BRABO utvecklar bostäderna i området. Lägenheterna kommer ha tillgång till gemensamma ytor såsom gym, spa/lounge, hobbyrum och co-working space. Som boende i området får du dessutom tillgång till en bildelningstjänst. Den första bostadsetappen kommer att ha säljstart under 2020 med inflytt 2021.

Läs mer om bostäderna på brabostockholm.se

Bilias nya kontor och showroom

I Haga Norra byggs Bilias nya kontor och Europas modernaste showroom för bilar. De nya lokalerna invigs i februari 2021.

Läs mer om Bilia