Haga Norra - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Haga Norra

Haga Norra
Visionsbild

I framtidens stad är människan alltid i centrum

I Haga Norra skapar vi en stadsdel som ska leva dygnet runt, med en blandning av bostäder, kontor och besökare. Det som kommer att göra stadsdelen unik är att den redan från början får en urban trivsel som oftast bara finns i betydligt äldre stadsdelar. Gatulivet, med mysiga restauranger, den genuina mataffären, bagaren och butiker av hög kvalitet, kommer att förhöja vardagen för medarbetare, boende och besökare.

Haga Norra är en stadsdel som hämtar inspiration från Paris, Köpenhamn och andra platser en bit bort, men som ligger precis vid Arenastaden och Hagaparken och bara några minuter från Stockholms innerstad. Ta plats i Haga Norra ni också.

Dag för dag går vi från vision till verklighet

Visionsbild
Visionsbild

Framtidens kontor i Haga Norra

Kontorets roll är i mångt och mycket densamma, hur vi använder det i ständig förändring. Här i Haga Norra har ni alla möjligheter att tänka nytt och komma till en plats där ni kan växa och utvecklas.

Här erbjuds moderna kontor med stark miljöprofil som tar höjd för framtidens önskemål på kontor. Arkitekturen flirtar med den industriella looken med återbrukat tegel, stora spröjsade fönster och tidlösa materialval. Här finns härliga ljusgårdar för att samla hela bolaget, terrasser och levande bottenvåningar med restauranger, service och cykelgarage. Kopplingen till Matildatorget och matgränden gör det enkelt att möta upp någon på en trevlig lunch eller kaffe. 

Som en förlängning av Arenastaden har ni tillgång till Westfield Mall of Scandinavia, Friends Arena och blir granne med några av Sveriges ledande bolag. Samtidigt erbjuder Hagaparken runt hörnet rekreation och lugn eller en springtur på lunchen. Stockholms innerstad ligger bara några minuter bort och med närheten till Solna Station är det enkelt att ta sig hit.

Var med i ett tidigt skede och ta plats i en växande stadsdel där kontoret och området blir en katalysator för framgång.

Visionsbild
Visionsbild

Kvarter 1 - Kontor med karaktär och tidlös arkitektur

Det första kontorskvarteret i Haga Norra är ett projekt med stark miljöprofil och arkitektur som flirtar med den industriella känslan med stora spröjsade fönster, tidlösa materialval och återbrukat tegel med patina.

Här kommer det att finnas cirka 28 000 kvm kontor med öppna fina ljusgårdar, terrasser och levande bottenvåningar med bland annat restauranger, gym och cykelgarage. Kontorsplanen förbereds för stor flexibilitet som möjliggör allt ifrån en hyresgäst i hela huset upp till delning med fler hyresgäster per kontorsplan.

I början av 2024 kommer Kvarter 1 stå klart för inflyttning.

Visionsbild
Visionsbild
Visionsbild

Kvarter 2

Visionsbild

20 000 kvm kontor med inflyttning 2025.

Tänkvärt

Det mesta som blir riktigt bra innehåller ofta lika delar hjärta och hjärna. Därför är det helt enkelt rationellt att tänka lite emotionellt. Precis som i Haga Norra, ett av de mest spännande kontorslägen som nu växer fram. En ny stadsdel med allt det senaste inom modern teknik och service, i kombination med unik karaktär och stämning.

Restaurang

Visionsbild

Restaurangerna i området blir ett lyft för medarbetare, boende och besökare.
Bättre affärsluncher och bättre mötesplatser.

Visionsbild
Visionsbild

Norra Stockholms bästa kommunikationsläge

Pendeltåg och tvärbana
Solna Station är 4 minuters promenad bort och därifrån når du T-centralen på 7 min och Odenplan på 4 min med pendeln. Tvärbanan tar dig till Solna centrum på 2 min och Sundbybergs centrum på 7 min.

Cykelstadsdelen
För den som cyklar kommer det att finnas goda förbindelser in till stan och cykelcafé, cykelgarage, verkstad och cykelpool.

T-bana planerad
När tunnelbanan kommer till Arenastaden planeras en uppgång i närheten av Haga Norra, vilket kommer att öka tillgängligheten ytterligare.

Buss, bil och flyg
Ett tiotal busslinjer passerar området och för bilburna är E4:an snabbt tillgänglig. Stadsdelen har även närhet till både Arlanda och Bromma flygplats.

Läge, läge, läge!

En stadsdel med egen lockelse, mitt i ett spännande sammanhang. Arenastaden med Westfield Mall of Scandinavia, Friends Arena och de stora bolagen ligger ett stenkast bort. Hagaparken, ett av Stockholms vackraste grönområden med vatten och grönska, är er närmaste granne. Samtidigt är det nära till Stockholms innerstad med både cykel och kollektivtrafik. På några minuters promenad tar man sig till Solna Station. Därifrån är det fyra minuter till Odenplan och sju minuter till Stockholm city. När tunnelbanan kommer till Arenastaden ökas tillgängligheten ytterligare med uppgångar i närheten av Haga Norra.

Filter

Stockholms mest trivsamma stadsdel

Visionsbild

Här kommer botten bli toppen

I Haga Norra satsar vi stort på bottenvåningarna. Här kommer ni finna service som förhöjer vardagen. Ett varierat och kvalitativt utbud av restauranger och butiker som stimulerar folkliv och ger trygghet. Här ger vi förtur för det vackra framför det enbart effektiva.

Visionsbild
Visionsbild
Visionsbild
Visionsbild

Livet mellan husen

När vi utvecklar våra stadsdelar vill vi skapa bästa möjliga miljö för dig som vistas och verkar där. Det är viktigt att områdena är levande, trivsamma och trygga – både före, under och efter våra byggprojekt. Därför tänker vi långt utanför husens fyra väggar och arbetar med att stärka livet mellan husen genom att skapa trygga mötesplatser och bra service. Vi skapar mänskliga, lekfulla, diversifierade och överraskande miljöer – med målet att du ska må bra här!

Läs mer om allt vi gör mellan husen

Matildatorget

Visionsbild

Arkitektur med klassiska kvaliteter

Arkitekturen i Haga Norra fångar det bästa från sekelskiftet fast i modern tappning. Tydliga kvaliteter är omsorg om detaljer, beständiga materialval och stora fönsterpartier.

Visionsbild
Visionsbild
Visionsbild
Visionsbild
Visionsbild

En attraktiv och hållbar stadsdel

Visionsbild

Hållbarhet - från enskild fastighet till hela stadsdelen

Stadsdelen har högt satta energimål, utvecklas med hållbarhet i fokus och ska ha ett lågt klimatavtryck. Utvecklingen sker i linje med FN:s 17 globala klimatmål.

När Haga Norra står klart kommer det vara en attraktiv och hållbar stadsdel med mycket grönska tack vare Wijnbladsparken och grönska på både gator och torg. Det kommer att finnas både solceller och sedumtak på våra fastigheter samt bil- och cykelpooler för de som bor eller arbetar i området.

Våra fastigheter kommer delvis att vara byggda av återvunna material, med den senaste tekniken och ha en klimatsmart uppvärmning. Med hjälp av brunnar för geoenergi kommer vi även ta vara på den termiska energi som finns lagrad i marken och kan på så vis producera värme och kyla på ett lokalt, hållbart och energieffektivt sätt.

Idag är branschen relativt duktig på att säkerställa energieffektiva hus, men genom AI kommer styrsystemen lära sig hur hela stadsdelen fungerar och eftersom energiförbrukningen peakar vid olika tidpunkter för kontor och bostäder kan de samverka för att jämna ut förbrukningen. 

Bostäder i Haga Norra

BRABO utvecklar de första bostadskvarteren i området. Med lägenheterna ingår tillgång till gym, co-working space och takterrasser med utekök, något som visat sig vara väldigt eftertraktat. Höstens säljstart av första etappen med inflyttning från augusti 2021 blev en försäljningssuccé och är nu slutsåld. Detsamma gäller etapp 2 som även den är slutsåld. Försäljningen av etapp 3 planeras att släppas till hösten 2021.

Läs mer om bostäderna på brabostockholm.se
Visionsbild

Bilias nya kontor och showroom

I hjärtat av Haga Norra har Bilias nya kontor och ett av Europas modernaste showroom för bilar byggts. Detta är en av de första byggnaderna som stod klar i området och det invigdes i februari 2021.

Läs mer om Bilia
Visionsbild

Har du en fråga?

Andreas Malmsäter
Uthyrningschef
08-555 148 62
Andreas.Malmsater@fabege.se
Kontaktkort
Karl Henrik Lenneryd
Uthyrare Projekt
08-556 747 55
Karl-Henrik.Lenneryd@fabege.se
Kontaktkort
Facebook Twitter LinkedIn E-post