Populära sökningar

Vi vann Sveriges snyggaste kontor!

Tidningen Fastighetssverige har korat Fabeges kontor i Solna till Sveriges Snyggaste Kontor 2023. Bland 85 kontor och 48 300 röster vann vi Sveriges snyggaste kontor med ett banbrytande koncept som genomsyras av återbruk, kreativitet och innovation.

Genom uppfinningsrikedom har allt från betonggolv till glaspartier återbrukats och en arbetsmiljö har skapats som kombinerar funktionalitet och hållbar design. Som en del av Fabeges hållbarhetsarbete har lokalkontoret i Solna Business Park blivit ett projekt i framkant som inspirerar såväl den egna verksamheten som Fabeges kunder och branschkollegor att förena design och återbruk på ett klimatvänligt sätt.

-    Vi är otroligt stolta över den här utmärkelsen och kan dela med oss kunskap och erfarenheter till andra projekt och branschkollegor. En tidigare industrilokal som tack vare historia, karaktär, återbruk, förädling och känsla höjer upplevelsen, säger Susanna Elvsén, Marknadsområdeschef på Fabege.

Med cirka 80 procent återbrukade möbler, återbrukade glaspartier, undertak, kök och golv har en tidigare industrilokal med sin historia och karaktär fått nytt liv. Klassisk färgsättning, materialval av hög kvalitet och flexibel belysning gör att kontoret lätt kommer att gå att anpassa vid nya behov. Det nya kontoret är ett resultat av hur engagemang, kreativitet och nytänkande kan skapa en modern, flexibel och attraktiv arbetsplats som tar historien in i framtiden på ett hållbart sätt.

Kontoret som är utformat  tillsammans med Studio Stockholm i både arkitektur och inredning tog emot priset tillsammans med Fabege. 

– Det är verkligen en fantastisk och hedrande känsla att Studio Stockholm återigen får ta emot denna utmärkelse, särskilt för ett projekt med så starkt fokus på hållbarhet. Vi är stolta över att ha skapat ett projekt där vi inte bara återbrukar möbler, utan även återanvänder partier och ytskikt. Detta speglar vår filosofi att kombinera affärsförståelse med kreativitet och att skapa en plats med både själ och identitet, säger Karolina Nyström, inredningsarkitekt på Studio Stockholm.

Idag står kontoret som ett bevis på Fabeges engagemang för hållbarhet. Kontoret fungerar både som ett showroom och som inspirationskälla för framtida projekt. Mottot genom hela projektet har varit att alla inblandade ska vara kreativa, modiga och våga testa. Genom den höga ambitionsnivån, både när det gäller design och hållbarhet, blev processen väldigt viktig.

Flera av möblerna har en spännande historia som Fabege vill att medarbetarna ska känna till. Att återbruka ger platsen en själ, en snackis och genuinitet – vilket det här kontoret verkligen har!

– Jag känner stor glädje och stolthet över den uppmärksamhet detta projekt fått. Det handlar inte bara om kontorets estetik, utan även om själen som man möts av i dessa utrymmen, säger Stefan Dahlbo, VD för Fabege.

Se hela intervjun med Stefan Dahlbo och Susanna Elvsén i Fastighetssverige

Har du en fråga?

Sofia Ranji
Uthyrningschef projekt
+46 73 387 18 73


Kontaktkort

Läs även

Cirkulärt byggande och återbruk

Klicka för att läsa mer om hur arbetar med cirkulärt byggande och återbruk.

Läs mer

Solna Business Park

Välkommen till Solna Business Park! Ett av Stockholms bästa områden för företag och deras anställda.

Läs mer