Arenastaden - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Arenastaden

En storslagen vardag

Här hittar du Friends Arena, Westfield Mall of Scandinavia, företag som SEB, Telia Company, Vattenfall, ICA och det urbant pulserande stadslivet. Faktum är att varje år besöker över 14 miljoner människor stadsdelen.

Arenastaden är en fullt ut hållbar stadsdel med bostäder, kontor, hotell och inte minst en väl utbyggd kollektivtrafik.


Nordens bästa shopping


Restauranger för alla smaker


Evenemang i världsklass

Goda grannar

14 miljoner besökare per år i Arenastaden

Storslagen service

I Arenastaden har du ett stort och varierat utbud av service. Här ska det vara lätt att utföra ärenden, träna, äta gott, ha konferenser och bo på hotell. Och det är det också.

Mall of Scandinavia: Större än Mood, NK, Gallerian och Sturegallerian tillsammans. Här återfinns hela 224 butiker och restauranger, fördelade på över 100 000 kvm. The Designer Gallery™ presenterar exklusiva varumärken, mode- och livsstilsbutiker samt ett urval av pop-ups. Dining Plaza samlar över 20 restauranger i vad som är Stockholm största restaurangområde.

Filmstaden Scandinavia stoltserar med Sveriges första kommersiella IMAX® och här finner du även Nordens största dukar och flera VIP-salonger. 

Hotell och konferensmöjligheter i toppklass

I området ligger Quality Hotel Friends med 400 hotellrum och 22 konferensrum. Utöver de som finns i Quality Hotel Friends finns i området ytterligare fler konferensanläggningar.

Mer harmoni

Närhet till Råstasjön och Hagaparken, fina löprundor, badhus och gym. Rätt förutsättningar och rätt läge gör det lättare att rekrytera och behålla medarbetare.


Råstasjön ett stenkast borta


400 hotellrum och skybar


Träning i alla former

100 000 kvm shopping

Hållbarhet i Arenastaden

I Arenastaden är hållbarhetsambitionerna höga. Målet är att skapa en attraktiv och långsiktigt hållbar stadsdel där människor trivs.

Alla kontorsbyggnader som byggs i området och Mall of Scandinavia är miljöcertifierade. I Arenastaden kommer all inköpt el till kontorsbyggnaderna från vindkraftverk och all fjärrvärme och fjärrkyla är märkt ”bra miljöval". 

Under 2019 genomförde vi tillsammans med företagen i Arenastaden en omfattande resvaneundersökning som visar att hela 70 procent av dem som arbetar i stadsdelen reser hållbart till och från jobbet. Det är en siffra ingen annan stadsdel i Sverige är ens i närheten av, men företagen i Arenastaden är ändå beslutsamma att ytterligare öka det hållbara resandet. 

Läs mer om resvaneundersökningen och vårt CERO-arbete

Hållbara Arenastaden

Lediga lokaler

Det är lätt att tro att stadsdelen är färdig, men faktum är att vi är bara halvvägs. 250 000 kvm byggrätter återstår att utveckla. Fokus kommer framöver ligga på att komplettera det storslagna med mindre, men minst lika viktiga, aktörer och uttryck. Målet är en blandstad där livet fortsätter även efter arbetstid.

Sök bland våra kommande projekt, butikslokaler eller befintliga vakanser via länkarna nedan.

Nära till allt

4 min till innerstaden
30 min till Arlanda
10 min till Bromma Flygplats
57 sekunder till Mall of Scandinavia
25 min med cykel från Stureplan

Alla vägar bär till Arenastaden

Oavsett om du kommer med bil, buss, pendeltåg, eller cykel, tar du dig enkelt till Arenastaden. 

Området ligger strategiskt placerat vid Solna station för pendeltåg och tvärbanan har sin slutstation här. Ett tiotal busslinjer passerar området, stadsdelen har omedelbar närhet till E4 och dessutom nära till Arlanda och Bromma flygplats.

  • 4 min till innerstaden
  • 30 min till Arlanda
  • 10 min till Bromma Flygplats
  • 57 sekunder till Mall of Scandinavia
  • 25 min med cykel från Stureplan

Gul linje till Arenastaden

Tunnelbanan ska byggas ut med en ny linje från Odenplan till Arenastaden. Gula linjen knyts ihop med Gröna linjens spår vid Odenplan. Resenärerna kommer att kunna ta sig från Arenastaden till T-centralen och vidare söderut utan tågbyte vid Odenplan. Söderortsborna kommer att kunna åka direkt till Hagastaden, Södra Hagalund och Arenastaden med Gula linjen.

Läs mer på Region Stockholms webbplats

MTR Express lanserar direkttåg mellan Göteborg och Arenastaden

Från den 2 mars 2020 börjar MTR Express att stanna vid Solna Station så att resenärer kan åka direkt mellan Göteborg och Arenastaden.

Läs mer om MTR Express
Filter

Film Friends Arena

Läs även

Livet mellan husen

När vi utvecklar våra stadsdelar vill vi skapa bästa möjliga miljö för dig som vistas och verkar där. Det är viktigt att områdena är levande, trivsamma och trygga – både före, under och efter våra byggprojekt. Därför tänker vi långt utanför husens fyra väggar och arbetar med att stärka livet mellan husen genom att skapa trygga mötesplatser och bra service. Vi skapar mänskliga, lekfulla, diversifierade och överraskande miljöer – med målet att du ska må bra här!

Läs mer om allt vi gör mellan husen

Bostäder

Är du sugen på bo i Arenastaden! Via Peab Bostads hemsida kan du hitta den lägenheten som passar dig i området.

Läs mer på Peab Bostads webbplats

Friends Arena

 I Arenastaden ligger Friends Arena, Skandinaviens största och modernaste inomhusarena och tillika Sveriges Nationalarena. Där finns plats för upp till 75 000 besökare som bjuds på evenemang i världsklass och minnen för livet.

Läs mer på Friends Arenas webbplats

The Winery Hotel

Ett stenkast borta från Arenastaden hittar du The Winery Hotel. Med sina 184 rum, egen vintillverkning, vinbar, delibutik, restaurang och Sveriges största vinotek med smakprover från vinvärldens alla hörn lockar hotellet besökare från hela Sverige.

Läs mer om The Winery Hotel

Westfield Mall of Scandinavia

På Westfield Mall of Scandinavia hittar du en unik mix av design, mode, teknik, underhållning och mat från hela världen. 

Läs mer på Westfield Mall of Scandinavias webbplats
Facebook Twitter LinkedIn E-post