Populära sökningar

Solna får sin första Pep Park

Söndagen den 1 september invigdes den första Pep Park i Sverige. 100 meter Pep är en park med redskap och utrustning för lek, rörelse och vardagsmotion för barn, unga och vuxna tillsammans, en park utöver de vanliga.

100 meter Pep är den första av de tre aktivitetsparker – så kallade Pep Parker – som ska uppföras i Solna. Förutom i Huvudsta planeras en park i Arenastaden och en i Hagaparken. Syftet med parkerna är att ge barn, ungdomar och vuxna i Solna förutsättningar till rörelse och motion i en miljö som uppmuntrar till såväl lek som träning.

Parken innehåller redskap och utrustning anpassade för olika åldrar och funktionsvariationer, och stimulerar till såväl spontan som planerad aktivitet. Tanken är att utbudet ska utveckla rörelseförmåga, koordination och andra fysiska färdigheter, samtidigt som miljön uppmuntrar till lek och rekreation – här finns till exempel studsmatta, balansgång, löparbana, en utomhusscen och planteringar med ätbara frukter och bär. Parken kan också fungera som ett utegym för vuxna.

Pep Parkerna i Solna är ett samarbete mellan Solna stad, Fabege och Generation Pep – en organisation initierad av Kronprinsessparet. Satsningen är ett pilotprojekt med syfte att utveckla en modell för samverkan mellan en kommun och det lokala näringslivet, som kan spridas till andra delar av landet.

Skapad: 11 september 2019

Läs även

Inbjudan till presentation av Fabeges delårsrapport januari-mars 2024

Torsdagen den 25 april 2024 klockan 07:30 offentliggörs Fabeges delårsrapport januari -mars 2024. Investerare, analytike...
Läs mer

Fabege har anställt Anna Nyberg som Affärsutvecklingschef i Flemingsberg

Annas uppdrag är att förverkliga Fabeges del av visionen för Flemingsbergs framtida utveckling.
Läs mer