Populära sökningar

Fabege skapar Sveriges första nollenergi-hotell

I Arenastaden i Solna bygger Fabege Sveriges första nollenergi-hotell. Genom  21 stycken borrhål för geoenergi samt totalt nästan 2 500 kvm solceller på fasad och tak kommer det produceras mer energi än vad som kommer förbrukas i fastighetsenergi.

Den 11 våningar höga byggnaden är ritad av White Arkitekter och blir synlig i Arenastaden genom sin snedställda form och sin matrisgjutna fasad. Det är en sammanhållen volym vars uppdelade takfot vittnar om projektets höga energiprofil och stora solcellspark.Arkitekturen genomsyras av synlig och sinnlig hållbarhet.

Ett besök på hotellet ska inspirera till ett hållbart sätt att leva vare sig du övernattar på hotellet, bor i longstay-lägenheterna, tränar på gymmet eller jobbar på kontoret. Här lever du lite bättre än hemma och kanske tar du med dig idéer hem om ett solcellstak till villan eller en mer medveten middagsmeny i vardagen.

Hotellet blir en del av Nordic Choice Hotels kedja Comfort Hotel med 336 rum, 88 lägenheter för longstay samt kommer inrymma Nordic Choice Hotels svenska huvudkontor.

- Vi är ett bolag som inte bara engagerar oss i det som sker på hotellet utan vill också bidra med lösningar på samhällets stora utmaningar. Bygget i Arenastaden är ett lysande exempel på det där vi inte bara kommer att ge våra gäster de bästa upplevelserna utan också generera el till andra än bara oss själva. Dessutom hållbar el, säger Nordic Choice Hotels grundare Petter A Stordalen.

Hotellet kommer stå klart under första kvartalet 2021.

- Det är spännande och utmanande med en hyresgäst som har höga ambitioner och mål gällande energi och hållbarhet, säger Klas Holmgren Chef Projekt och förädling på Fabege.

4 dec 2018 10:00

För ytterligare information

Klas Holmgren, Chef Projekt & förädling, tel 08-555 148 26, 073-387 18 26

Ladda ner pressmeddelandet (PDF)

Bilder

Klicka på en bild nedan för att spara den och se den i större format. Bilderna kan ej användas för kommersiellt bruk.