Hållbarhet på Fabege - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Hållbarhet

Varje dag bidrar vår organisation, i stort och smått, till att Stockholmsregionen blir en mer hållbar plats.

Det kan låta kaxigt, men i alla våra processer funderar och agerar vi med målet att vi ska dra vårt strå till stacken för att uppvärmningen av vår planet ska bromsas in i tid. Det kan handla om att skapa 20 000 kvm ny grönyta i ett gammalt industriområde eller att bygga Sveriges första noll-energi-hotell. Men även att få en enda medarbetare hos en hyresgäst att börja cykla till jobbet istället för att köra bil är en viktig framgång.

Vi är entreprenörer och vi går igång på utmaningar. Att skapa ett klimatsmartare Stockholm är en av dem!

Vi ska bidra till ett hållbart Stockholm

Vi på Fabege är stolta över hur långt vi kommit i vårt hållbarhetsarbete, men utgår samtidigt ifrån att allt har en potential att förbättras. Därför är vår hållbarhetsrapport ett bra verktyg för att samtidigt kartlägga, utvärdera och driva på vårt hållbarhetsarbete.

Läs mer i vår hållbarhetsrapport

Parkhuset - Innovationsprojektet med halverad klimatpåverkan

I ett traditionellt nybyggnadsprojekt släpps det idag ut ca 450 kg CO2/kvm. Nu påbörjar Fabege projekteringen av Parkhuset i Solna Business Park som förväntas uppnå ett utsläpp på 225 CO2/kvm – en halverad klimatpåverkan i jämförelse med ett traditionellt nybyggnadsprojekt.

Läs mer om Parkhuset
Visionsbild

Grönt Fabege enligt CICERO

CICERO Shades of Green har genomfört en oberoende utvärdering av Fabege ur ett hållbarhetsperspektiv. Resultatet visar att 95 procent av Fabeges intäkter och investeringar 2020 klassats som gröna.

Vidare har Fabege av CICERO erhållit högsta betyg, excellent, vid utvärdering av bolagets styrning inom hållbarhet.

CICERO - Utvärderingsrapport (pdf)

Läs mer i pressmeddelandet

100 procent grön finansiering

Fabege har uppnått en viktig milstolpe i sitt hållbarhetsarbete då bolagets samtliga låneavtal nu är gröna. Därmed är Fabege först ut bland svenska fastighetsbolag att uteslutande välja grön finansiering.

Läs mer om vår gröna finansiering

Europas hälsosammaste fastighet finns i Arenastaden!

SEB:s kontor i Arenastaden har nyligen certifierats enligt Fitwels hälsocertifiering. Det är den första fastigheten i Europa att belönas med tre stjärnor, något som endast fem procent av de som ansöker om certifieringen uppnår.

Läs mer om Fitwel-certifieringen

Branschledande inom energieffektivisering

Att vara branschledande inom energieffektivisering är vår ambition. Vi har arbetat systematiskt med energifrågorna i över 15 år och har uppnått mycket goda resultat.

Läs mer om hur vi jobbar med energieffektivisering

CERO benchmark - klimateffektiv stadsdel

För att kunna utveckla det hållbara resandet till och från Arenastaden har vi nu jobbat många år efter en metodik som heter CERO.

Under 2019 har Arenastaden tilldelats utmärkelsen CERO benchmark - klimateffektiv stadsdel för sitt goda resultat och positiva klimateffekter.

Läs mer om hur vi jobbar med CERO

Årets fastighetsägare BREEAM med flest certifierade kvadratmeter

Under 2019 fick Fabege ta emot priset "Årets fastighetsägare BREEAM med flest certifierade kvadratmeter" från Sweden Green Building Counsil! Resultat av ett hårt samarbete och många engagerade medarbetare!

Läs mer om BREEAM

Har du en fråga?

Mia Häggström
Hållbarhetschef
08-555 148 54
Mia.Haggstrom@fabege.se
Kontaktkort
Ewa Wassberg
Finanschef
08-555 148 78
Ewa.Wassberg@fabege.se
Kontaktkort
Ändrad 12 oktober 2021

Läs även

Samarbete för ett mer hållbart Stockholm

Läs mer om vårt unika samarbete med SEI med målet att kunna inspirera och utmana fastighetsbranschen för att bidra till att skapa ett mer hållbart Stockholm!

Läs mer

Stadsutveckling

Fabege utvecklar långsiktigt hållbara stadsdelar. För oss betyder det att vi först och främst inte bygger hus, vi skapar förutsättningar för människor och företag att prestera.

Läs mer

Grön finansiering

Fabege har uppnått en viktig milstolpe i sitt hållbarhetsarbete då bolagets samtliga låneavtal nu är gröna.

Läs mer