Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Hållbarhet

Vår väg framåt för den hållbara staden

Vi tog tidigt strategiskt modiga beslut vilket gjort att vi idag ligger i framkant i branschen. Vi var först av alla svenska fastighetsbolag att nå 100 procent grön finansiering 2020 och 2021 tecknade vi Nordens första taxonomianpassade lån. Vi har högt ställda mål för år 2030 och genom att fortsätta ta modiga beslut är vi övertygade om att vi kommer uppnå dem.

Vi ska bidra till ett hållbart Stockholm

Vi på Fabege är stolta över hur långt vi kommit i vårt hållbarhetsarbete, men utgår samtidigt ifrån att allt har en potential att förbättras. Därför är vår hållbarhetsrapport ett bra verktyg för att samtidigt kartlägga, utvärdera och driva på vårt hållbarhetsarbete.

Läs mer i vår hållbarhetsrapport

Parkhuset - Innovationsprojektet med halverad klimatpåverkan

I ett traditionellt nybyggnadsprojekt släpps det idag ut ca 450 kg CO2/kvm. Nu påbörjar Fabege projekteringen av Parkhuset i Solna Business Park som förväntas uppnå ett utsläpp på 225 CO2/kvm – en halverad klimatpåverkan i jämförelse med ett traditionellt nybyggnadsprojekt.

Läs mer om Parkhuset
Visionsbild

Europas hälsosammaste fastighet finns i Arenastaden!

SEB:s kontor i Arenastaden har certifierats enligt Fitwels hälsocertifiering. Det är den första fastigheten i Europa att belönas med tre stjärnor, något som endast fem procent av de som ansöker om certifieringen uppnår.

Läs mer om Fitwel-certifieringen

FN Global Compact

Sedan 2011 stödjer vi FN:s initiativ Global Compact för företags agerande kring mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och antikorruption.

Klicka för att läsa mer om FN Global Compact

Har du en fråga?

Mia Häggström
Hållbarhetschef
08-555 148 54
Mia.Haggstrom@fabege.se
Kontaktkort
Ändrad 22 juni 2022