Hållbarhet på Fabege - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Hållbarhet

Varje dag bidrar vår organisation, i stort och smått, till att Stockholmsregionen blir en mer hållbar plats.

Det kan låta kaxigt, men i alla våra processer funderar och agerar vi med målet att vi ska dra vårt strå till stacken för att uppvärmningen av vår planet ska bromsas in i tid. Det kan handla om att skapa 20 000 kvm ny grönyta i ett gammalt industriområde eller att bygga Sveriges första noll-energi-hotell. Men även att få en enda medarbetare hos en hyresgäst att börja cykla till jobbet istället för att köra bil är en viktig framgång.

Vi är entreprenörer och vi går igång på utmaningar. Att skapa ett klimatsmartare Stockholm är en av dem!

Europas hälsosammaste fastighet finns i Arenastaden!

SEB:s kontor i Arenastaden har nyligen certifierats enligt Fitwels hälsocertifiering. Det är den första fastigheten i Europa att belönas med tre stjärnor, något som endast fem procent av de som ansöker om certifieringen uppnår.

Läs mer om Fitwel-certifieringen

Branschledande inom energieffektivisering

Att vara branschledande inom energieffektivisering är vår ambition. Vi har arbetat systematiskt med energifrågorna i över 15 år och har uppnått mycket goda resultat.

Läs mer om hur vi jobbar med energieffektivisering

Årets fastighetsägare BREEAM med flest certifierade kvadratmeter

Under 2019 fick Fabege ta emot priset "Årets fastighetsägare BREEAM med flest certifierade kvadratmeter" från Sweden Green Building Counsil! Resultat av ett hårt samarbete och många engagerade medarbetare!

Läs mer om BREEAM

CERO benchmark - klimateffektiv stadsdel

För att kunna utveckla det hållbara resandet till och från Arenastaden har vi nu jobbat många år efter en metodik som heter CERO.

Under 2019 har Arenastaden tilldelats utmärkelsen CERO benchmark - klimateffektiv stadsdel för sitt goda resultat och positiva klimateffekter.

Läs mer om hur vi jobbar med CERO

Har du en fråga?

Mia Häggström
Hållbarhetschef
08-555 148 54
Mia.Haggstrom@fabege.se
Kontaktkort
Åsa Lind
Finanschef
08-555 148 08
Asa.Lind@fabege.se
Kontaktkort
Ändrad 16 november 2020

Läs även

Samarbete för ett mer hållbart Stockholm

Läs mer om vårt unikt samarbete med SEI med målet att kunna inspirera och utmana fastighetsbranschen för att bidra till att skapa ett mer hållbart Stockholm!

Läs mer

Stadsutveckling

Fabege utvecklar långsiktigt hållbara stadsdelar. För oss betyder det att vi först och främst inte bygger hus, vi skapar förutsättningar för människor och företag att prestera.

Läs mer

Grön finansiering

Fabeges målsättning är att 100 procent av finansieringen ska vara grön. Detta bygger på att alla våra finansieringskällor ger möjlighet till grön finansiering.

Läs mer