Goodbye Kansas - Fabege

Vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa kakor. Läs mer om cookies.

Goodbye Kansas

BREEAM very good

"The House of Wonder"

Ett unikt projekt

Goodbye Kansas svenska huvudkontor är beläget i den västra delen av Hammarby Sjöstad intill Hammarby kanal, Hammarby Allé och Fortums värmeverk. 

Byggnaden har byggt och specialanpassats helt utifrån Goodbye Kansas behov – Sveriges snabbast växande företag inom animations-, spel- och specialeffektsindustrin. Med sina unika krav på arbetsplatser, ett "state of the art" 3D-scanningrum och världens mest tekniskt avancerade motion capture studio, som också är den enda som byggts från grunden, har detta varit ett unikt projekt.

Byggnaden är dessutom den enda i Sverige med sedumtak i 45 graders lutning. Det gör att sedumets vackra yta kan ses nedifrån gatan men även av husets grannar. 

Hela huset är anpassat utifrån Goodbye Kansas unika verksamhet. 

Goodbye Kansas om valet att flytta till Hammarbyterrassen

"De svenska delarna av Goodbye Kansas-gruppen har tidigare suttit på många olika adresser i Stockholm och Uppsala. Tack vare det nya huset på Hammarbyterassen kan vi äntligen samla all vår spjutspetskompetens under ett och samma tak, bara ett stenkast från Södermalm och norra Europas största dataspelskluster. Ryggmärgen och hjärtat i vår verksamhet är våra artister – specialister på alla slags tänkbara digitala underverk. Att de nu kommer att sitta tillsammans kommer att förbättra både kommunikationen och den familjära företagskulturen som vi odlar på Goodbye Kansas.

I vårt nya hus kommer vi också kunna stoltsera med en av världens mest moderna Performance Capture-studios och en helkropps-3D-scanner som saknar motstycke i vår del av världen. Vårt kopparklädda hus är det perfekta hemmet för alla dessa verksamheter och kommer att bli både en samlingsplats och ett landmärke inom vår bransch, en symbol för en framtidsbransch med sikte mot stjärnorna."

Peter Levin - medgrundare av Goodbye Kansas & Group CEO

Entrén till Goodbye Kansas.

Terrass och solceller på taket.

Byggnaden har ett unikt sedumtak med 25 olika sorters gräs i 45 grader lutning.

Arkitektur

Inspiration från gamla segelfartyg

Hammarbyterrassen och kvarteret Skeppshandeln utgör tillsammans portalbyggnader för Hammarby Sjöstad från väster. Gestaltningen av Hammarbyterrassen har tagit avstamp i närheten till vattnet samt av värmeverkets industriella karaktär.  Byggnaden är enkel och robust i sin gestaltning med ett kopparskimrande fasadmaterial och med en lugn fönstersättning men också med våningsvis olika placerade fönsteromfattningar i mattborstat rostfritt stål som subtilt tredelar fasaden i sockelvåning, mellanparti och översta våning. Hela sockelvåningen är i mattborstad rostfri stål. 

"Koppar som fasadmaterial tillsammans med kvarteret Skeppshandelns träbeklädda fasad anspelar på material i äldre segelfartyg av trä med kopparinslag som nitar och bottenbeklädnad, ett korrosionsokänsligt material där ärgen utgjorde ett skyddande skikt."
Tobias Rosberg - arkitekt AIX

Unik lutning på sedumtaket

Tak- och väggytan på den översta indragna våningen är sedumtäckt i en vinkel av 45 grader. Byggnaden är Sveriges första med sedumtak i en så stor vinkel. Tidigare har sedumtak endast lagts i 27 graders vinkel. I gynnsamma väderstreck är även taket beklätt med solpaneler. Runt om den indragna takvåningen finns en stenlagd terrassyta. En terrass på nästan 400 kvm med magnifik utsikt i alla väderstreck och sjöglimt i nordväster där man även kan njuta av sedumtakets 25 olika sorter. 

Hammarbyterrassen

  • 5 200 kvm
  • Hammarbyterrassen 3
  • BREEAM-SE Very Good
  • 1 juli 2019
  • Mårtensdal, Skanstull
  • Linje 74
  • Totalentreprenör: Skanska
  • Arkitekt: AIX Arkitekter

Hammarby Sjöstad

En komplett stadsdel.

I helt nya hus och i förädlade äldre industribyggnader sitter många företag som efterfrågar ett dynamiskt innerstadsläge med kreativa kontorsmiljöer. Här arbetar du i en levande stadsdelskänsla, full av en härlig blandning av boende, besökare och arbetande.

Läs mer om Hammarby Sjöstad
Filter

Har du en fråga?

Patrick Heddini
Projektchef
08-555 148 77
Patrick.Heddini@fabege.se
Kontaktkort
Fanny Lidén
Kommunikatör
08-555 148 84
Fanny.Liden@fabege.se
Kontaktkort
Facebook Twitter LinkedIn E-post